Lecitin (iz suncokreta, non-gmo) 1200 mg x 90 kapsula - Swanson

SW1583
Lecitin se koristi kod poremećaja memorije, demencije, Parkinsonove i Alzheimerove bolesti i anksioznosti. Povoljno djeluje na smanjenje razine kolesterola, štiti kolesterol od oksidativnih procesa, sprečava stvaranje žučnih i bubrežnih kamenaca te pomaže detoksifikacijske procese i zdravlje jetara. Lecitin pomaže u prijenosu masti po tijelu i zajedno s kolesterolom proizvodi žuč.
229,00 kn
(PDV uključen)
+
 • Trošak dostave
 • Načini plaćanja
 • Gdje kupiti?

Lecitin je voštana supstancija i pripada fosfolipidima. To je kompleksna smjesa fosfolipida, fosforne kiseline, vitamina B i aminokiseline metionin.

Lecitin je prirodni izvor kolina i inozitola. Neophodan je za sintezu acetilkolna, glavnog neurotransmitera u moždanim ovojnicama. Lecitin je sastavni element velikog dijela mozga, moždanih ovojnica te ovojnica leđne moždine i živaca. Lecitin se pretvara u acetilkolin, tvar koja prenosi živčane impulse. Njegov nedostatak uzrokuje pojavu raznih neuroloških oboljenja.

Supplement Facts

Serving Size 1 Capsule

 Amount Per Serving% Daily Value
Calories 10  
Calories from Fat 10  
Total Fat <1 gram <1%
Sunflower Lecithin (from sunflower)(non-GMO) 1.2 grams *
Typically providing minimum:    
Linoleic Acid 40%   *
Oleic Acid 14%   *
Palmitic Acid 3%   *
Stearic Acid 2%   *

Percent Daily Values are based on a 2,000 calorie diet.

*Daily Value not established.

Other ingredients: Gelatin, glycerin, purified (deionized) water, sunflower oil.

Suggested Use: As a dietary supplement, take one softgel one to three times per day with food and water.

Brand:
Swanson
Primjena:
 • Anksioznost
 • Antioksidans
 • Artroze
 • Ateroskleroza
 • Bolni mišići
 • Detoksikacija
 • Funkcija mozga
 • Krhki nokti
 • Krvožilni sustav
 • Mišićni oporavak
 • Nadutost
 • Potiče koncentraciju
 • Povišen kolesterol
 • Pretilost
 • Prevencija bubrežnih kamenaca
 • Regeneracija jetre
 • Reumatske tegobe
 • Slaba i prorijeđena kosa
Status na tržištu:
 • dodatak prehrani
Kada istovremeno radiš, studiraš i imaš malo dijete, a pomoći baš i ne previše, za sve te napore trebaš pojačanje: ja sam izabrala lecitin, rodiolu i omege, i rezultat je: ja sam superwoman, nemalabavo :).
Pohvala i web shopu na uslužnosti i ekspresnoj dostavi.
Lecitin je prirodni izvor kolina i inozitola. Neophodan je za sintezu acetilkolna, glavnog neurotransmitera u moždanim ovojnicama. Lecitin je sastavni element velikog dijela mozga, moždanih ovojnica te ovojnica leđne moždine i živaca. Lecitin se pretvara u acetilkolin, tvar koja prenosi živčane impulse. Njegov nedostatak uzrokuje pojavu raznih neuroloških oboljenja.

Lecitin povoljno djeluje na smanjenje razine kolesterola, štiti kolesterol od oksidativnih procesa, sprečava stvaranje žučnih i bubrežnih kamenaca te pomaže detoksifikacijske procese i zdravlje jetara. Lecitin pomaže u prijenosu masti po tijelu i zajedno s kolesterolom proizvodi žuč. Može pomoći u rastapanju manjih žučnih kamenaca, smanjuje veličinu masnih čestica u krvi i sprečava aterosklerozu.

Posebno je izražen njegov učinak na povećanje izdržljivosti prilikom sportskih opterećenja zbog snažnije neuromuskularne inervacije. Lecitin ima antioksidativno djelovanje čime čuva stanice od prijevremenog starenja.
Obnavlja površinski zaštitni sloj epiderme i potpuno se ugrađuje u stanice kože, pa se upotrebljava i u kozmetičkoj industriji. Dokazano je da lecitin povoljno djeluje u liječenju kožnih poremećaja, ekcema, akni i psorijaze.
Lecitin se koristi za liječenje poremećaja memorije, demencije, Parkinsonove i Alzheimerove bolesti i anksioznosti. Često za lecitin kažemo da je on ''hrana za mozak''. Studije su dokazale njegovo povoljno djelovanje na učenje i pamćenje.
Molimo kliknite na Prijava kako biste napisali osvrt.

Svojstva, djelovanje, indikacije i način primjene opisani su u stručnoj literaturi i na internet stranicama posvećenim aromaterapiji, ljekovitom bilju i zdravom životu. Navedeni podaci informativnog su karaktera i ne sadrže medicinske informacije. Terra Organica d.o.o. nije odgovorna za njihovu točnost.

Eterična i biljna ulja, hidrolati i gline, osim onih kod kojih je to izričito naglašeno, u RH nisu registrirana kao hrana ili dodatak prehrani  (što ne znači da konkretan proizvod nije u EU registriran kao dodatak prehrani, hrana ili začinski ekstrakt za hranu - ove informacije smo  za većinu proizvoda naveli kao dodatne informacije u rubrici značajke, kao smjernice o kvaliteti proizvoda). Na tržištu se najčešće nalaze kao sirovine, što znači da o krajnjem korisniku i granicama njegova znanja ovisi za što će koristiti konkretan proizvod.

Sirovine (kozmetičke sirovine, gline, većina eteričnih i biljnih ulja i hidrolata) ne dolaze uz uputstvo za upotrebu (kao što uz ulje i brašno ne dolazi recept za baklavu). 

Dodaci prehrani nisu nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani. Važno je pridržavati se uravnotežene i raznovrsne prehrane i zdravog načina života. Ukoliko uzimate bilo kakve lijekove, trudni ste ili dojite, prije uzimanja dodataka prehrani molimo konzultirati se sa svojim liječnikom.

Kod nekih dodataka prehrani razlikuju se upute za uzimanje na hrvatskoj i originalnoj deklaraciji. To je rezultat različitih pravilnika o dodacima prehrani u različitim zemljama. Molimo držite se one doze koju Vam je preporučila stručna osoba.

Za primjenu eteričnih i biljnih ulja, hidrolata, glina, dodataka prehrani i ostalih proizvoda u terapeutske svrhe potražite savjet liječnika / fitoaromaterapeuta.

Recenzije korisnika u rubrici "ISKUSTVA" odražavaju iskustva kupaca sa određenim proizvodom, te Terra Organica nije odgovorna za opise djelovanja, svojstva proizvoda i savjete koje korisnici u svojim iskustvima navode.

Gdje kupiti?
Osim putem naše internet trgovine, proizvode je moguće kupiti i u našem dućanu u Zagrebu, Antuna Bauera 16, od pon-pet 09:00-20:00 te subotom od 09:00-14:00.
Naručivanje
Osim putem internet trgovine, narudžbu možete predati i na broj 01/5576-044 (u slučaju krajnje nužde ;)), radnim danom 09:00-16:00. Broj služi isključivo za predaju narudžbi.
Načini plaćanja
Narudžbe predane putem internet trgovine mogu se platiti pouzećem, uplatom na račun ili karticama. Način plaćanja se bira kod završetka kupnje.
Dostava
Izbor između isporuke dostavnom službom ili preuzimanja u našem dućanu vrši se na kraju kupnje. Dostava je besplatna za narudžbe iznad 300,00 kn. Dostava se vrši samo unutar Hrvatske.

Slični proizvodi

NM-SL-150
119,90 kn (PDV uključen)
Lecitin se koristi za liječenje poremećaja memorije, demencije, Parkinsonove i Alzheimerove bolesti i anksioznosti. Povoljno djeluje na smanjenje razine kolesterola, štiti kolesterol od oksidativnih procesa, sprečava stvaranje žučnih i bubrežnih kamenaca te pomaže detoksifikacijske procese i zdravlje jetara. Lecitin pomaže u prijenosu masti po tijelu i zajedno s kolesterolom proizvodi žuč.