Lavanda, španjolska (Lavandula stoechas) BIO eterično ulje 10 mL - Oshadhi

1920-10
Za liječnje strija, snažno regenerira kožu. Smiruje upalu uha. Oprez: toksično oralnim putem, ne koristiti u trudnoći.
70,00 kn
(PDV uključen)
+
  • Trošak dostave
  • Načini plaćanja
  • Kupnja u dućanu

Eterično ulje španjolske lavande je ulje koje treba koristiti s velikim oprezom, jer je neurotoksično, a nestručnom uptrebom vrlo lako može prijeći granicu kada prestaje biti korisno i postaje štetno.

U aromaterapiji se vrlo uspješno koristi u terapiji kožnih oštećenja poput strija, gdje se kombinira sa drugim eteričnim i biljnim uljima (od eteričnih ulja su to načešće najčešće smilje, ružmarin verbenon, sjeme mrkve, a od biljnih ulja plod divlje ruže, neven, pšenčine klice, macerat centele...).

Španjolska lavanda, osim za liječenje strija, koristi se za liječenje upale uha jer smanjuje stvaranje cerumena potaknutog upalom u srednjem uhu.

Ne uzima se oralno (toksično), ne primjenjuje se na većim površinama tijela (neurotoksično djelovanje, abortivno djelovanje), ne smiju ga koristiti trudnice, dojilje i djeca.

Botanički naziv: Lavandula stoechas

Način uzgoja: wc.org

Zemlja porijekla: Španjolska

Dio biljke: biljka u cvatu

Aktivne tvari: alfa-pinen, limonen, kamfen, fenšon, borneon

Proizvod je u EU registriran kao prirodni začinski ekstrakt za hranu.

Djelovanje: protiv bakterija roda Pseudomonas; regeneracija kože

Indikacije: serozni otitis, tretman kože kod strija i ožiljaka.

Kontraindikacije: zbog sadržaja ketona oprez u doziranju. Ulje nije prikladno za trudnice, dojilje i malu djecu.

Više: LAVANDA ILI LAVANDE

Brand:
Oshadhi
Primjena:
  • Keloidi
  • Otitis (upala uha)
  • Ožiljci
  • Regeneracija kože
  • Strije
Status na tržištu:
  • prirodni začinski ekstrakt (ostatak EU), sirovina (RH)

Nema podataka

Molimo kliknite na Prijava kako biste ostavili recenziju.

Svojstva, djelovanje, indikacije i način primjene opisani su u stručnoj literaturi i na internet stranicama posvećenim aromaterapiji, ljekovitom bilju i zdravom životu. Navedeni podaci informativnog su karaktera i ne sadrže medicinske informacije. Terra Organica d.o.o. nije odgovorna za njihovu točnost.

Eterična i biljna ulja, hidrolati i gline, osim onih kod kojih je to izričito naglašeno, u RH nisu registrirana kao hrana ili dodatak prehrani  (što ne znači da konkretan proizvod nije u EU registriran kao dodatak prehrani, hrana ili začinski ekstrakt za hranu - ove informacije smo  za većinu proizvoda naveli kao dodatne informacije u rubrici značajke, kao smjernice o kvaliteti proizvoda). Na tržištu se najčešće nalaze kao sirovine, što znači da o krajnjem korisniku i granicama njegova znanja ovisi za što će koristiti konkretan proizvod.

Sirovine (kozmetičke sirovine, gline, većina eteričnih i biljnih ulja i hidrolata) ne dolaze uz uputstvo za upotrebu (kao što uz ulje i brašno ne dolazi recept za baklavu). 

Dodaci prehrani nisu nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani. Važno je pridržavati se uravnotežene i raznovrsne prehrane i zdravog načina života. Ukoliko uzimate bilo kakve lijekove, trudni ste ili dojite, prije uzimanja dodataka prehrani molimo konzultirati se sa svojim liječnikom.

Kod nekih dodataka prehrani razlikuju se upute za uzimanje na hrvatskoj i originalnoj deklaraciji. To je rezultat različitih pravilnika o dodacima prehrani u različitim zemljama. Molimo držite se one doze koju Vam je preporučila stručna osoba.

Za primjenu eteričnih i biljnih ulja, hidrolata, glina, dodataka prehrani i ostalih proizvoda u terapeutske svrhe potražite savjet liječnika / fitoaromaterapeuta.

Recenzije korisnika u rubrici "ISKUSTVA" odražavaju iskustva kupaca sa određenim proizvodom, te Terra Organica nije odgovorna za opise djelovanja, svojstva proizvoda i savjete koje korisnici u svojim iskustvima navode.

Kupnja u dućanu
Proizvode je moguće kupiti i u našem dućanu u Zagrebu, Antuna Bauera 16, od pon-pet 09:00-20:00 te subotom od 09:00-14:00.
Naručivanje
Osim putem internet trgovine, narudžbu možete predati i na broj 01/5576-044 (u slučaju krajnje nužde ;)), radnim danom 09:00-16:00. Broj služi isključivo za predaju narudžbi.
Načini plaćanja
Narudžbe predane putem internet trgovine mogu se platiti pouzećem, uplatom na račun ili karticama. Način plaćanja se bira kod završetka kupnje.
Dostava
Izbor između isporuke dostavnom službom ili preuzimanja u našem dućanu vrši se na kraju kupnje. Dostava je besplatna za narudžbe iznad 300,00 kn.