Lanolin, kozmetička sirovina 40 g

M-1199
Baza za izradu hranjivih i dječjih krema.
24,90 kn
(PDV uključen)
+
  • Trošak dostave
  • Načini plaćanja
  • Dostupnost u dućanu

Lanolin je masnoća životinjskog podrijetla koja se dobiva sa vune ovaca. Ima prvenstveno zaštitnu ulogu stoga se primjenjuje na osjetljivoj koži sklonoj iritacijama (kod beba za zaštitu od pelenskog osipa, kod odraslih na mjestima gdje koža preklapa). Služi za izradu krema hladnim postupkom.

INCI: adeps lanae anhydricus

Brand:
MAYAM
Pakiranje:
40 g
Status na tržištu:
  • kozmetička sirovina
Lanolin je odličan izbor za suhu i osjetljivu kožu. U kombinaciji s biljnim uljem badema i hidrolatom kamilice nastaje izuzetno nježna i bogata kremica za čitavo tijelo čak i za lice jer ne ostavlja voskasti trag kao neki emulgatori. A ono naj kod lanolina je što za izradu kremica ne treba posebnih vještina :)
Prva kremica koju sam "smućkala" bila je lanolinska. Više se ne sjećam tog prvog recepta, ali radim je i danas - svaki put sa drugim sastojcima.
I svaki se put potvrdi moj prvi doživljaj te kreme!
Ta je krema spas za suhu kožu, za suhe i ispucale ruke, za suha stopala, suha usta, za ragade, za male ogrebotine i sitna oštećenja, za kožu atopičara, i naravno nježnu kožu beba, pogotovo za područje pelenskog osipa.
Iako je lanolin dosta gust, ljepljiv, mastan, neprivlačne boje, mirisa pomalo "na štalu" , teško ga je miješati, .. - sve to je nebitno u odnosu na prednosti lanolina i lanolinske kreme - prodire duboko u kožu, štiti kožu, njeguje kožu i čuva njezinu vlagu.
Hvala prirodi na svemu što nam daje - hvala joj na ovcama i lanolinu!!!
Svome malome nećaku (2 mj.) redovito radim lanolinsku kremu za guzu i predivna je! Pedijatar je odmah nakon poroda rekao da malac ima jako suhu kožu, no uz pomoć prirodnih mazalica s lanolinom rješavamo taj problem, samo tako! :)
Nema ispucale suhe kože, osipa, iritacija od pelena, niti ikakvih kožnih problema!
svako malo mu ukradem malo kremice :D
Molimo kliknite na Prijava kako biste napisali osvrt.

Svojstva, djelovanje, indikacije i način primjene opisani su u stručnoj literaturi i na internet stranicama posvećenim aromaterapiji, ljekovitom bilju i zdravom životu. Navedeni podaci informativnog su karaktera i ne sadrže medicinske informacije. Terra Organica d.o.o. nije odgovorna za njihovu točnost.

Eterična i biljna ulja, hidrolati i gline, osim onih kod kojih je to izričito naglašeno, u RH nisu registrirana kao hrana ili dodatak prehrani  (što ne znači da konkretan proizvod nije u EU registriran kao dodatak prehrani, hrana ili začinski ekstrakt za hranu - ove informacije smo  za većinu proizvoda naveli kao dodatne informacije u rubrici značajke, kao smjernice o kvaliteti proizvoda). Na tržištu se najčešće nalaze kao sirovine, što znači da o krajnjem korisniku i granicama njegova znanja ovisi za što će koristiti konkretan proizvod. Sva eterična ulja potrebno je razrijediti prije nanošenja na kožu.

Sirovine (kozmetičke sirovine, gline, većina eteričnih i biljnih ulja i hidrolata) ne dolaze uz uputstvo za upotrebu (kao što uz ulje i brašno ne dolazi recept za baklavu). 

Kod nekih dodataka prehrani razlikuju se upute za uzimanje na hrvatskoj i originalnoj deklaraciji. To je rezultat različitih pravilnika o dodacima prehrani u različitim zemljama. Molimo držite se one doze koju Vam je preporučila stručna osoba.

Za primjenu eteričnih i biljnih ulja, hidrolata, glina, dodataka prehrani i ostalih proizvoda u terapeutske svrhe potražite savjet liječnika / fitoaromaterapeuta.

Recenzije korisnika u rubrici "ISKUSTVA" odražavaju iskustva kupaca sa određenim proizvodom, te Terra Organica nije odgovorna za opise djelovanja, svojstva proizvoda i savjete koje korisnici u svojim iskustvima navode.

Podaci o proizvodima na web shopu (uključujući fotografije) informativnog su karaktera i trudimo se ažurirati ih u skladu s promjenama od strane proizvođača. Zbog mogućih odstupanja molimo vas da prije uporabe proizvoda pročitate točne informacije na samom proizvodu.

 

Gdje kupiti?
Osim putem internet trgovine, proizvode je moguće kupiti u našem dućanu u Zagrebu, u Bauerovoj 16, od pon-pet 09:00-20:00 te subotom 09:00-14:00. Raspoloživost u dućanu je jednaka raspoloživosti na webu.
Načini plaćanja
Narudžbe predane putem internet trgovine mogu se platiti uplatom na račun, kartično ili pouzećem. Način plaćanja se bira kod završetka kupnje.
Dostava
Dostava je besplatna za narudžbe iznad 300,00 kn. Isporuka najčešće unutar 1-3 radna dana. Dostavljamo samo unutar Hrvatske.