Kandelila vosak (Euphorbia cerifera), kozmetička sirovina 10 g

M-1363
Pojačava prijanjanje kozmetičkih preparata za kožu pa se koristi u maskarama, ruževima za usne te zaštitnim kremama za lice. Koži daje osjećaj fine glatkoće, koja je izraženija nego kod pčelinjeg voska. Balzamima za usnice daje poseban sjaj i pojačanu zaštitu (okluzivnost).
15,90 kn
(PDV uključen)
Nema na stanju

Terra Organica d.o.o. će dodati Vašu e-mail adresu na posebnu mailing listu za obavijest o raspoloživosti ovog proizvoda. Kada proizvod bude ponovno na stanju, dobit ćete automatsku e-mail obavijest o tome, nakog čega će Vaša e-mail adresa biti izbrisana s te mailing liste.

Podatak o Vašoj e-mail adresi je vidljiv administratorima naše internet trgovine u periodu od prijave na listu do automatske obavijesti o raspoloživosti. Ukoliko želite da se Vaši osobni podaci izbrišu (e-mail adresa), molimo pošaljite e-mail na shop@terra-organica.hr.

Više o našoj politici zaštite privatnosti možete pronaći OVDJE.

Dodaj u listu želja Dodaj u usporednu listu
  • Trošak dostave
  • Načini plaćanja
  • Dostupnost u dućanu

Ovaj vosak dobiva se iz mlječike (Euphorbiacea) koja pretežno raste u Meksiku i Teksasu. Da se zaštite od gubitka vode, ove biljke izlučuju sloj voska. Rezanjem i zagrijavanjem klica dobiva se kandelila vosak.

Budući da se biljka kandelila Euphorbia Antisiphilitica nalazi na listi zaštićenih vrsta, proizvodnju ovog voska regulira meksička vlada.

Kandelila vosak se za kozmetičke proizvode prerađuje na način da je posebno ugodan za kožu, ne lijepi se i optimalno se povezuje s ostalim uljima. Pretežno se koristi u zaštitnim emulzijama, regeneratorima kao i u ruževima za usne. Kosi daje više sjaja, čvrstoću i olakšava češljanje.

Pojačava prijanjanje kozmetičkih preparata za kožu pa se koristi u maskarama, ruževima za usne te zaštitnim kremama za lice. Koži daje osjećaj fine glatkoće, koja je izraženija nego kod pčelinjeg voska. Balzamima za usnice daje poseban sjaj i pojačanu zaštitu (okluzivnost). 

Kandelila vosak je snažno filmogen (prekriva kožu i štiti). Prema FAO sastoji se od 42% ugljikovodika (dužina lanca 29-33 ugljikova atoma) od kojih su 89% parafini a 2% alkeni (nezasićeni ugljikovodici). Sadrži ukupno 39% voskova, rezina i sitosterolnih estera, najčešće 20-30% dugolančanih estera i 12-14% sitosterolnih estera. Ukupnih laktona sadrži 6%. Od tih tvari, saponificira se oko 23-29% (mahom se radi o voskovima), a 71-77% je neosapunjivo.

Točka tališta mu je 68,5 – 72,5 °C. Polako se tali, pa ga je uputno početi grijati prije ostatka masne faze. Uobičajeno se koristi u koncentracijama 1-5%.

INCI: euphorbia cerifera (candelilla) wax

Brand:
MAYAM
Pakiranje:
10 g
Tip kože:
  • dehidrirana
  • normalna
  • osjetljiva
  • suha
  • svi tipovi kože
Status na tržištu:
  • kozmetička sirovina

Nema podataka

Molimo kliknite na Prijava kako biste napisali osvrt.

Svojstva, djelovanje, indikacije i način primjene opisani su u stručnoj literaturi i na internet stranicama posvećenim aromaterapiji, ljekovitom bilju i zdravom životu. Navedeni podaci informativnog su karaktera i ne sadrže medicinske informacije. Terra Organica d.o.o. nije odgovorna za njihovu točnost.

Eterična i biljna ulja, hidrolati i gline, osim onih kod kojih je to izričito naglašeno, u RH nisu registrirana kao hrana ili dodatak prehrani  (što ne znači da konkretan proizvod nije u EU registriran kao dodatak prehrani, hrana ili začinski ekstrakt za hranu - ove informacije smo  za većinu proizvoda naveli kao dodatne informacije u rubrici značajke, kao smjernice o kvaliteti proizvoda). Na tržištu se najčešće nalaze kao sirovine, što znači da o krajnjem korisniku i granicama njegova znanja ovisi za što će koristiti konkretan proizvod. Sva eterična ulja potrebno je razrijediti prije nanošenja na kožu.

Sirovine (kozmetičke sirovine, gline, većina eteričnih i biljnih ulja i hidrolata) ne dolaze uz uputstvo za upotrebu (kao što uz ulje i brašno ne dolazi recept za baklavu). 

Kod nekih dodataka prehrani razlikuju se upute za uzimanje na hrvatskoj i originalnoj deklaraciji. To je rezultat različitih pravilnika o dodacima prehrani u različitim zemljama. Molimo držite se one doze koju Vam je preporučila stručna osoba.

Za primjenu eteričnih i biljnih ulja, hidrolata, glina, dodataka prehrani i ostalih proizvoda u terapeutske svrhe potražite savjet liječnika / fitoaromaterapeuta.

Recenzije korisnika odražavaju iskustva kupaca sa određenim proizvodom, te Terra Organica nije odgovorna za opise djelovanja, svojstva proizvoda i savjete koje korisnici u svojim iskustvima navode.

Podaci o proizvodima na web shopu (uključujući fotografije) informativnog su karaktera i trudimo se ažurirati ih u skladu s promjenama od strane proizvođača. Zbog mogućih odstupanja molimo vas da prije uporabe proizvoda pročitate točne informacije na samom proizvodu.

 

Gdje kupiti?
Osim putem internet trgovine, proizvode je moguće kupiti u našem dućanu u Zagrebu, u Bauerovoj 16, od pon-pet 09:00-20:00 te subotom 09:00-14:00. Raspoloživost u dućanu je jednaka raspoloživosti na webu.
Načini plaćanja
Narudžbe predane putem internet trgovine mogu se platiti uplatom na račun, kartično ili pouzećem (uz naknadu od 15 kn). Način plaćanja se bira kod završetka kupnje.
Dostava
Dostava je besplatna za narudžbe iznad 300,00 kn (naknada za plaćanje pouzećem iznosi 15,00 kn). Isporuka najčešće unutar 1-3 radna dana. Dostavljamo samo unutar Hrvatske.