[TRAJNO NEDOSTUPNO] Gospina trava, biljka (Hyperici perforatum) 500 g - Herbarium

JS-310
Gospina trava stupa u interakciju s mnogim lijekovima, zato prije početka korištenja potražite mišljenje ljekarnika. Stupa u interakcije s alprazolamom, amitriptilinom, kontracepcijskim pilulama, digoksinom, s lijekovima koji se metaboliziraju u jetrama (diazepam, lanzoprazol, omeprazol, varfarin), s lijekovima protiv depresije (paroksetin, sertralin...), lijekovima protiv AIDS-a, lijekovima protiv alergije i drugima.
52,00 kn
(PDV uključen)
Nema na stanju
 • Trošak dostave
 • Načini plaćanja
 • Dostupnost u dućanu

Gospina trava, biljka.

Kod korištenja gospine trave eksterno javlja se fotoosjetljivost i ne smije se duže izlagati suncu. Kod osoba svjetlije puti moguća je povećana apsorpcija u kožu nakon oralne upotrebe pa je potreban oprez.

Čaj se priprema na način da se dvije čajne žlice suhe gospine trave preliju četvrtinom hladne vode. Voda s gospinom travom treba zakipjeti, a čaj nakon dvije do tri minute ocijediti te ostaviti hladiti.

UPOZORENJA:

 • preprate gospine trave ne preporučuje se primjenjivati kod djece mlađe od 12 godina bez nadzora liječnika
 • ne smije se prekoračiti doza jer bi moglo doći do ozbiljnih reakcija na izloženost suncu i moguće su druge nuspojave
 • ne preporučuje se za vrijeme trudnoće i dojenja, kod težih mentalnih oboljenja (bipolarni poremećaj, shizofrenija, Alzheimerova bolest).
 • nije dobro naglo prekinuti korištenje ovog preparata jer može uzrokovati neugodne nuspojave. Ako odlučite prekinuti trošiti preparate gospine trave, treba to učiniti polako i postupno
 • gospina trava stupa u interakciju s mnogim lijekovima, zato prije početka njihova korištenja potražite mišljenje ljekarnika. Stupa u interakcije s alprazolamom, amitriptilinom, kontracepcijskim pilulama, digoksinom, s lijekovima koji se metaboliziraju u jetrama (diazepam, lanzoprazol, omeprazol, varfarin), s lijekovima protiv depresije (paroksetin, sertralin...), lijekovima protiv AIDS-a, lijekovima protiv alergije i drugima
Brand:
Herbarium
Pakiranje:
500 g
Uzgoj:
Konvencionalni
Primjena:
 • Anksioznost
 • Depresija
 • Kronični umor
 • Menopauzalne tegobe
 • Nervoza
 • Nesanica
 • Stres
DJELOVANJE I UPOTREBA: Kliničkim istraživanjima dokazan je utjecaj gospine trave na depresivna raspoloženja, na lake do srednje teške depresivne epizode. Gospina trava je indicirana kod blažih neurotskih depresija, npr. tijekom menopauze te kod anksioznosti i nemira. Za antidepresivni učinak zaslužni su naftodiantroni (hipericin, pseudohipericin, izohipericin i drugi), derivati floroglucinola (hiperforin) i flavonoidi. Dovode do inhibicije ponovne pohrane neurotransmitora noradrenalina i serotonina. Također, dolazi i do smanjenja broja B- adrenergičkih receptora pri subkroničnoj upotrebi. Hipericin eksperimentalno pokazuje djelovanje i kao inhibitor monoamino oksidaze (MAO).
Opsežna klinička istraživanja dokazala su antidepresivno djelovanje. Također, klinička istraživanja pokazala su da je gospina trava korisna kao pomoć kod sezonske depresije (zimske), virusnih oboljenja, umora, PMS-a, somatoformnih poremećaja (kronični višestruki fizički simptomi koje ne objašnjava organska patologija), psihovegetativnih simptoma povezanih s menopauzom, pretilosti (zajedno s narančom i kofeinom), tjelesne izdržljivosti, atopijskog dermatitisa i zacjeljivanja rana (ako se koristi topikalno).
Molimo kliknite na Prijava kako biste napisali osvrt.

Svojstva, djelovanje, indikacije i način primjene opisani su u stručnoj literaturi i na internet stranicama posvećenim aromaterapiji, ljekovitom bilju i zdravom životu. Navedeni podaci informativnog su karaktera i ne sadrže medicinske informacije. Terra Organica d.o.o. nije odgovorna za njihovu točnost.

Eterična i biljna ulja, hidrolati i gline, osim onih kod kojih je to izričito naglašeno, u RH nisu registrirana kao hrana ili dodatak prehrani  (što ne znači da konkretan proizvod nije u EU registriran kao dodatak prehrani, hrana ili začinski ekstrakt za hranu - ove informacije smo  za većinu proizvoda naveli kao dodatne informacije u rubrici značajke, kao smjernice o kvaliteti proizvoda). Na tržištu se najčešće nalaze kao sirovine, što znači da o krajnjem korisniku i granicama njegova znanja ovisi za što će koristiti konkretan proizvod. Sva eterična ulja potrebno je razrijediti prije nanošenja na kožu.

Sirovine (kozmetičke sirovine, gline, većina eteričnih i biljnih ulja i hidrolata) ne dolaze uz uputstvo za upotrebu (kao što uz ulje i brašno ne dolazi recept za baklavu). 

Dodaci prehrani nisu nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani. Važno je pridržavati se uravnotežene i raznovrsne prehrane i zdravog načina života. Ukoliko uzimate bilo kakve lijekove, trudni ste ili dojite, prije uzimanja dodataka prehrani molimo konzultirati se sa svojim liječnikom.

Kod nekih dodataka prehrani razlikuju se upute za uzimanje na hrvatskoj i originalnoj deklaraciji. To je rezultat različitih pravilnika o dodacima prehrani u različitim zemljama. Molimo držite se one doze koju Vam je preporučila stručna osoba.

Za primjenu eteričnih i biljnih ulja, hidrolata, glina, dodataka prehrani i ostalih proizvoda u terapeutske svrhe potražite savjet liječnika / fitoaromaterapeuta.

Recenzije korisnika u rubrici "ISKUSTVA" odražavaju iskustva kupaca sa određenim proizvodom, te Terra Organica nije odgovorna za opise djelovanja, svojstva proizvoda i savjete koje korisnici u svojim iskustvima navode.

Gdje kupiti?
Osim putem internet trgovine, proizvode je moguće kupiti u našem dućanu u Zagrebu, u Bauerovoj 16, od pon-pet 09:00-20:00 te subotom 09:00-14:00. Raspoloživost u dućanu je jednaka raspoloživosti na webu.
Načini plaćanja
Narudžbe predane putem internet trgovine mogu se platiti uplatom na račun, kartično ili pouzećem. Način plaćanja se bira kod završetka kupnje.
Dostava
Dostava je besplatna za narudžbe iznad 300,00 kn. Isporuka najčešće unutar 1-3 radna dana. Dostavljamo samo unutar Hrvatske.