Glicerinska BIO baza za izradu krutih sapuna Kozje mlijeko & Med 1 kg

GBKM-1000
Glicerinska bio baza za izradu prirodnih sapuna. Ova bio sapunska baza izrađena je saponifikacijom biljnih ulja (palma i kokos) bez sintetskih sastojaka i SLS-a.
88,90 kn
(PDV uključen)
Nema na stanju

Terra Organica d.o.o. će dodati Vašu e-mail adresu na posebnu mailing listu za obavijest o raspoloživosti ovog proizvoda. Kada proizvod bude ponovno na stanju, dobit ćete automatsku e-mail obavijest o tome, nakog čega će Vaša e-mail adresa biti izbrisana s te mailing liste.

Podatak o Vašoj e-mail adresi je vidljiv administratorima naše internet trgovine u periodu od prijave na listu do automatske obavijesti o raspoloživosti. Ukoliko želite da se Vaši osobni podaci izbrišu (e-mail adresa), molimo pošaljite e-mail na shop@terra-organica.hr.

Više o našoj politici zaštite privatnosti možete pronaći OVDJE.

Dodaj u listu želja Dodaj u usporednu listu
  • Trošak dostave
  • Načini plaćanja
  • Dostupnost u dućanu

Glicerinska bio baza za izradu prirodnih sapuna. Ova bio sapunska baza izrađena je saponifikacijom biljnih ulja (palma i kokos) bez sintetskih sastojaka i SLS-a.

Obogaćena je kozjim mlijekom i medom. Ova je glicerinska baza za sapun namijenjena za izradu kvalitetnih prirodnih sapuna, nije dobra za izradu dekorativnih i suvenir sapuna.

Bazu je potrebno usitniti (na kockice) i topiti na temperaturi 60-70◦ C. Najbrži je način mikrovalna pećnica, a može se koristiti i vodena kupelj. Kada je masa otopljena, potpuno tekuća, dodaju se ostali sastojci. Smjesa se još jednom promiješa i puni u pripremljene kalupe (najbolje silikonske). Ove sapunske baze nisu namijenjene za izradu dekorativnih sapuna i ne preporuča se dodavanje bojila, eventualno se boja može korigirati tekućim (prehrambenim bojama). Baze već sadrže neosapunjenu masnoću (konoplja ulje ili kozje mlijeko), pa se preporuča samo minimalni dodatak baznog ulja (max 0,5%). Dodatak eteričnih i mirisnih ulja bi se trebao kretati od 0,1-1%, a u slučaju dodavanja alkoholnih ekstrakata količina bi trebala biti 0,5-2%. Mogu se u malom postotku dodavati i ostali ekstrakti i kozmeutici.

INCI:  Sodium palminate, Sodium cocoate, Glycerin, Sucrose, Sorbitol, Aqua, Caprae lac, Coco glucoside, Mel, Tocopherol

Brand:
Tehno proces
Status na tržištu:
  • kozmetička sirovina

primjer recepta: sapun za tijelo kozje mlijeko-med&geranij

  • bio glicerinska baza kozje mlijeko&med 200 g

narezati na kockice 10x10 mm, otopiti u mikrovalnoj pećnici na temperaturu oko 70◦ C (u toku topljenja lagano promiješati 1-2 puta), kada je smjesa potpuno tekuća i nema komadića neotopljene baze dodati ostale sastojke redoslijedom iz recepta

  • eterično ulje geranij 1 ml


preliti u kalup i po površini raspršiti malo etilnog alkohola, ostaviti da se potpuno ohladi i izvaditi iz kalupa, ostaviti da se još malo suši, pa zamotati u foliju da ne hlapi miris

Nema podataka

Molimo kliknite na Prijava kako biste napisali osvrt.
Gdje kupiti?
Osim putem internet trgovine, proizvode je moguće kupiti u našem dućanu u Zagrebu, u Bauerovoj 16, od pon-pet 09:00-20:00 te subotom 09:00-14:00. Raspoloživost u dućanu je jednaka raspoloživosti na webu.
Načini plaćanja
Narudžbe predane putem internet trgovine mogu se platiti uplatom na račun, kartično ili pouzećem. Način plaćanja se bira kod završetka kupnje.
Dostava
Dostava je besplatna za narudžbe iznad 300,00 kn. Isporuka najčešće unutar 1-3 radna dana. Dostavljamo samo unutar Hrvatske.

Savršeni partneri: