Prirodna kozmetika Prirodna kozmetika

Kristalni dezodoransi

Naši nagrađivani dezodoransi bez aluminijevih soli osigurali su nam pohvale novinara i urednika magazina za ljepotu jednako kao i prodavača prirodnih proizvoda i potrošača. Dokaz su tome dvije nagrade koje je naš intenzivni kristalni roll-on dezodorans osvojio 2011.: nagrada 'NAJBOLJA KUPNJA' na dodjeli nagrada Natural Health Beauty u veoma jakoj kategoriji dezodoransa te nagrada 'POBJEDNIK' na uvodnoj dodjeli nagrada Green Parent Natural Beauty, a 2012. osvojio je treću nagradu nakon što je proglašen pobjednikom drugu godinu zaredom na Green Parent Natural Beauty.

Zašto su naši kristalni dezodoransi tako učinkoviti? Intenzivni roll-on sastoji se od kalijeve stipse – mnogi kristalni roll-on dezodoransi koriste amonijevu stipsu, ali je kalijev oblik mineralne soli dvostruko učinkovitiji u prevenciji neugodnih mirisa.

Obično treba 5 dana za 'rast' kristala koji se koriste u mnogim markama kristalnih dezodoransa, dok se kristali koje mi koristimo stvaraju 7-8 tjedana. Kalijeva stipsa počinje svoj život kao potaša, mineralima bogata sirovina izvađena iz zemlje. Iako bogata kalijem, također sadrži mnoge nečistoće, tako da osnovna metoda proizvodnje kristala u velikom kotlu (organska kiselina je korištena kako bi katalizirala reakciju i sintetizirala kristale) znači da nečistoće mogu biti prisutne u dezodoransu – ove nečistoće mogu ugroziti učinkovitost dezodoransa i mogu također iritirati, posebno ako se nanesu ispod pazuha nedugo nakon brijanja. alva koristi jedinstvenu ali jednostavnu metodu kako bi poboljšala čistoću svojih kristalnih dezodoransa – užad konoplje visi nad kotlovima s potašom i organskom kiselinom i kada se kristali počinju tvoriti sele se na užad konoplje i 'rastu' uz uže. Tako se tvori stupnjevanje čistoće kod kojeg kristali na vrhu užadi imaju vrlo visoku razinu čistoće i zato su naši kristalni dezodoransi tako učinkoviti.

Intenzivni kristalni roll-on i kristalni dezodorans u spreju, roll-on i sprej ZA NJEGA i svi roll-on dezodoransi za dnevnu njegu koriste kalijevu stipsu, a samo kristalni roll-on za osjetljivu kožu, sprej za osjetljivu kožu i dezodorans u stiku za osjetljivu kožu koriste amonijevu stipsu.

U ovoj kategoriji nema proizvoda.