Emulium kappa (prirodni emulgator), kozmetička sirovina 100 g

EK01-100
129,90 kn
(PDV uključen)
Nema na stanju
  • Trošak dostave
  • Načini plaćanja
  • Dostupnost u dućanu

Kontinuiranim radom na razvoju novih tekstura na koži, grupa Gattefosse lansirala je najnoviji prirodni emulgator na bazi voskova – Emulium Kappa. Doista je razvijen kako bi promijenio svijet emulzija. On je više nego još jedan „pametan“ emulgator; on je 3 u 1: aktivna komponenta, emulgator i regulator tekstura.  

Osjećaj na koži nakon apliciranja kreme sa Emulium Kappa je transformiran: prozračan efekt jedinstvene mekoće na koži izaziva osjećaj hidratizacije i dubinski nahranjene kože.  

Tajna? Kombinacija triju biljnih voskova – kandelila, riža i jojoba – hidrofilizirana sa poligliceridom u sjajni vosak sa nevjerojatnim osjećajem na koži i iznenađujućih svojstava. Ova struktura može apsorbirati do 6 puta njegove težine u vodi, vidljivo pokazujući efekt bubrenja stvarajući cjelinu koja predstavlja tekuće kristale.

Emulium Kappa je derivat voska povezan sa osnovnim emulgatorom poznatim u prehrambenoj industriji natrij stearoil laktilat (SSL), koji pridonosi emulgirajućim i hidratizirajućim svojstvima. Zaista, ova komponenta je bazirana na mliječnoj kiselini koja igra važnu ulogu u povečanju zaštitne barijere na koži.  

Svojstvo voska (zadržavanje vode) zajedno s hidratantnim učinkom SSL-a, u kombinaciji daje emulgator sa istinskim djelovanjem. Mjerenja instrumentalnog gubitka vode izvršena koristeći formulacije sa Emulium Kappa tijekom 24 sata; u odnosu na ostale tradicionalne emulgatore, pokazala su ovaj efekt.

Dakle mekani, udoban i jedinstven dodir kreirane teksture.

Tražite pravu mekoću, zaboravite na silikonska ulja!

Kreme formulirane sa Emulium Kappa pokazuju senzorske blagodati (mekoća, prozračnost) slične onima dobivene koristeći visoke koncentracije polimera silikona, bez nedostatka pojave suhog osjećaja. Udobnost na koži povečana je ultra-mekanim, bogatim i kremasnim, nemasnim svojstvima.

Želite isprobati?

Emulium Kappa koristi se u koncentraciji 6-7%, te emulgira do 25% uljne faze.

Emulgira se na 70-75 ˚C.

Korištenje sredstva za geliranje preporuča se za povečanu stabilnost. Kako biste dobili ultra stabilne emulzije, izbjegavajte korištenje karbomera i koristite prirodne gelirajuće komponente: Xanthan gum 0,1-0,2 %.

 Pravi funkcionalni emulgator, Emulium Kappa stvara tijelo u vodenoj fazi koje djeluje kao prozračan jastuk na koži. Savršeno je prilagođen za veliki raspon aplikacija. Idealan je za „Natural“ prirodne linije, anti-ageing, hidratantne i njegujuće linije.Brand:
Fagron (ex Kemig)
Status na tržištu:
  • kozmetička sirovina

Nema podataka

Molimo kliknite na Prijava kako biste napisali osvrt.

Svojstva, djelovanje, indikacije i način primjene opisani su u stručnoj literaturi i na internet stranicama posvećenim aromaterapiji, ljekovitom bilju i zdravom životu. Navedeni podaci informativnog su karaktera i ne sadrže medicinske informacije. Terra Organica d.o.o. nije odgovorna za njihovu točnost.

Eterična i biljna ulja, hidrolati i gline, osim onih kod kojih je to izričito naglašeno, u RH nisu registrirana kao hrana ili dodatak prehrani  (što ne znači da konkretan proizvod nije u EU registriran kao dodatak prehrani, hrana ili začinski ekstrakt za hranu - ove informacije smo  za većinu proizvoda naveli kao dodatne informacije u rubrici značajke, kao smjernice o kvaliteti proizvoda). Na tržištu se najčešće nalaze kao sirovine, što znači da o krajnjem korisniku i granicama njegova znanja ovisi za što će koristiti konkretan proizvod. Sva eterična ulja potrebno je razrijediti prije nanošenja na kožu.

Sirovine (kozmetičke sirovine, gline, većina eteričnih i biljnih ulja i hidrolata) ne dolaze uz uputstvo za upotrebu (kao što uz ulje i brašno ne dolazi recept za baklavu). 

Dodaci prehrani nisu nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani. Važno je pridržavati se uravnotežene i raznovrsne prehrane i zdravog načina života. Ukoliko uzimate bilo kakve lijekove, trudni ste ili dojite, prije uzimanja dodataka prehrani molimo konzultirati se sa svojim liječnikom.

Kod nekih dodataka prehrani razlikuju se upute za uzimanje na hrvatskoj i originalnoj deklaraciji. To je rezultat različitih pravilnika o dodacima prehrani u različitim zemljama. Molimo držite se one doze koju Vam je preporučila stručna osoba.

Za primjenu eteričnih i biljnih ulja, hidrolata, glina, dodataka prehrani i ostalih proizvoda u terapeutske svrhe potražite savjet liječnika / fitoaromaterapeuta.

Recenzije korisnika u rubrici "ISKUSTVA" odražavaju iskustva kupaca sa određenim proizvodom, te Terra Organica nije odgovorna za opise djelovanja, svojstva proizvoda i savjete koje korisnici u svojim iskustvima navode.

Gdje kupiti?
Osim putem internet trgovine, proizvode je moguće kupiti u našem dućanu u Zagrebu, u Bauerovoj 16, od pon-pet 09:00-20:00 te subotom 09:00-14:00. Raspoloživost u dućanu je jednaka raspoloživosti na webu.
Načini plaćanja
Narudžbe predane putem internet trgovine mogu se platiti uplatom na račun, kartično ili pouzećem. Način plaćanja se bira kod završetka kupnje.
Dostava
Dostava je besplatna za narudžbe iznad 300,00 kn. Isporuka najčešće unutar 1-3 radna dana. Dostavljamo samo unutar Hrvatske.