Cimicifuga kompleks (Composor 31), bezalkoholni integralni ekstrakt 50 mL - Soria Natural

SN-15231
Moderna upotreba se bazira na olakšanju menopauzalnih simptoma.
18,90   (142,40 kn)
(PDV uključen)
1 L = 378,00 €  (2.848,04 kn)
+
 • Dostupnost u dućanu

Kapi bez alkohola. Prirodni ekstrakt korijena biljke u otopini - mješavini biljnog glicerina i pročišćene vode. Peroralne kapljice s priloženom kapaljkom. 

Ne sadrži alkohol, boje, konzervanse te je bez dodataka. Biljka je iz prirodnog usjeva i nisu upotrebljavana anorganska gnojiva, herbicidi ili pesticidi.

Sastojci u 1,5 mL: glicerin, voda, magnezijev citrat (206,25 mg), lifolizirani ekstrakt korijena Cimicifuge (Cimicifuga racemosa) (27 mg), vitamin B6 (piridoksin hidroklorid) (1,2 mg), gama ciklodekstrini (1,2 mg), alfa ciklodekstrini (1,2 mg), vitamin B12 (cianokobalamin) (1,875 µg).

Preporučena dnevna doza aktivnih sastojaka u 1,5 mL: magnezij (33 mg), tritepenski glikozidi (1,5 mg), vitamin B6 (1,2 mg), vitamin B12 (1,875 µg)

Upute: savjetujemo dnevnu dozu od 1,5 mL razrijeđenu u vodi.

Upozorenja:

Dodatak prehrani. Nije zamjena za uravnoteženu i raznovrsnu prehranu. Ne upotrebljavajte u slučaju alergije na biljku. Prije upotrebe pažljivo pročitajte upute. Čuvati od dohvata male djece. Preporučene dnevne doze ne smiju se prekoračiti. Ne preporučuje se uzimanje duže od 3 mjeseca u kontinuitetu. Osobe koje uzimaju lijekove trebaju se prije uzimanja posavjetovati s liječnikom. Ne preporučuje se trudnicama, dojiljama i osobama s oštećenjem jetre i estrogen-ovisnim tumorima.

 

***

SORIA NATURAL® među vodećim je tvrtkama u Europi na području fitoterapije. Koristimo najmoderniju tehnologiju, koja omogućuje da su proizvodi od ljekovitog bilja, kapi koje nudimo, puno djelotvorniji od uobičajenih.

Novim tehnologijama integralne ekstrakcije kao što su superkritična tekućina i liofilizacija uspjeli smo iz ljekovitog bilja dobiti koncentrirane aktivne tvari, koje su šest do 25 puta djelotvornije od tinktura koje se dobivaju tradicionalnim metodama.

Analize i istraživanja koje je razvio naš tehnički i znanstveni tim dopunjuje razvoj novog postupka integralne ekstrakcije ljekovitog bilja, koji poznajemo kao "Stabilized Integral Exhaustion", a koji se može smatrati korakom dalje od SIPF tehnologije. To je vrhunac opsežnih iskustava dosegnut u godinama istraživanja i proučavanja ljekovitog bilja, koji uključuje aplikaciju fizičkog ponašanja i mogućnost ekstrakcije plinova u fitoterapiji.

Važno je da su svi sastojci biljaka uvijek u biološkoj ravnoteži, što povećava učinkovitost i smanjuje neželjene strane učinke. Na taj način, konačni proizvod je identičan sviježoj biljci, samo u većoj koncentraciji.

Biljni glicerin koristimo samo u svrhu konzerviranja, a ne u svrhu ekstrakcije.

Brand:
Soria Natural
Pakiranje:
50 mL
Primjena:
 • Dismenoreja
 • Menopauzalne tegobe
 • PMS
Status na tržištu:
 • dodatak prehrani
Stavlja na tržište / Odgovoran za RH:
 • Fiprom d.o.o., Zagreb, Istarska 45B
Uz prekid menstrualnog ciklusa i vaginalnu atrofiju koja uzrokuje suhoću vaginalne sluznice, u menopauzi se mogu manifestirati vazomotorni simptomi kao što su valovi vrućine („valunzi") i znojenje koje se izmjenjuje s hladnim znojenjem, te su popraćeni dugotrajnim promjenama koje utječu na zdravlje žene. Ponajprije se ubrzava gubitak koštanog tkiva čime se povećava mogućnost pojave osteoporoze. Nadalje se pojavljuju i promjene u razini lipida koje mogu pospješiti pojavu kardiovaskularnih poremećaja, uz dodatan porast rizika od pojave sekundarnih genitalnih i urogenitalnih upala (cistitis). Takva se vrsta poremećaja najčešće liječi hormonskom nadomjesnom terapijom koja se zasniva na uporabi sintetskih ženskih hormona. Međutim, mnoge žene izbjegavaju takvu vrstu terapije, jer su ispitivanja dokazala da je povezana s porastom rizika od pojave tromboembolijskih komplikacija, neoplazija i jetrenih poremećaja.

Među medicinskim biljkama koje se trenutno koriste za ublažavanje simptoma u menopauzi i simptoma predmenstrualnog sindroma, najčešće se koriste, u skladu s preporukama Njemačke komisije E osnovane od strane njemačkog Ministarstva zdravstva, Cimicifuga racemosa, konopljika, hmelj i crvena djetelina. Desetljeća primjene pokazala su da cimicifuga predstavlja glavni fitoterapijski sastojak kod liječenja tegoba u menopauzi kao i da djeluje na psihičke simptome.

Botanika i kemijski sastojci

Cimicifuga racemosa L. ili Actea racemosa L. je biljka iz porodice Ranuncolaceae koja potječe sa sjevernoameričkog kontinenta. Samo ime «cimicifuga» potječe od latinskih riječi cimex (stjenica) i fugare (tjerati) po aluziji na miris protiv stjenica; riječ actea potječe od grčke riječi koja se odnosi na bazgu (bobice nalikuju na plodove bazge), dok se riječ racemosa odnosi na cvjetove u obliku grozda. Korištena u prošlosti od strane domorodačkih plemena u tradicionalnoj kuhinji, cimicifuga je uvedena u Europu kao ukrasna biljka sredinom 1700. godine, a u europskoj se medicini počela primjenjivati negdje sredinom 1800. godine. Ponajprije se koristio korijen u infuziji za liječenje reumatizama, kao febrifug, za grčeve u crijevima te za stimulaciju kontrakcija maternice. Istraživanja koja je na biljci 1959. godine proveo J. Foldes s ciljem dokazivanja njezine estrogenske aktivnosti, postavila su temelje suvremene farmakologije. Neprerađena baza lijeka je gotovo bez mirisa, gorkog i trpkog okusa, sadrži triterpenske glikozide (aktein, cimicifugozid, 27-deoksiaktein), fenolne kiseline (kafeinska, fukinolna i izoferulična), kinolinske alkaloide, flavonoide i 15-20% smola (Capasso et al, 2006.). Stroga fitokemijska ispitivanja nisu potvrdila prisutnost formononetina, izoflavonoida s estrogenskom aktivnošću. Remifemin, ekstrakt izopropanola, odnosno ekstrakt iz podanka Cimicifuga racemose (iCR) međunarodno je patentiran i standardiziran na triterpenske glikozide (20-35 mg/ml), računate kao 27-deoksiaktein (Struck et al, 1997.). Triterpenski glikozidi cimicifuge sastoje se od ksiloze i triterpena steroidne strukture, cikloartenola.

Farmakologija i učinak

Usprkos provedenim brojnim eksperimentalnim istraživanjima, endokrini učinci ekstrakata cimicifuge i njeni aktivni principi još uvijek nisu u potpunosti poznati. Etanolni ekstrakti smanjuju razinu luteinizirajućeg hormona (LH) u krvi, ali ne i razinu folikulostimulirajućeg hormona (FSH) ili prolaktina, te antagoniziraju pad mineralne gustoće kostiju koja je tijekom ispitivanja bila zabilježena kao posljedica ovariektomije, uz dodatno produljenje trajanja plodnih dana kod glodavaca. Što se tiče sposobnosti biljke da djeluje na receptore estrogena – steroidna struktura triterpenskih glikozida je slična strukturi estrogena – i da stimulira staničnu proliferaciju o estrogenu ovisnih stanica, zabilježeni su proturječni rezultati.

Pojedina istraživanja in vitro koja se odnose na vezivanje na receptor estrogena te pojedini dokazi antiproliferativnih učinaka na razvoj kancerogenih stanica dojke pokazuju da biljka djeluje na hormonalnu regulaciju (Schulz et al, 2003.). Iako još nisu dokazani učinci slični estrogenima na maternicu životinja korištenih u pokusima, alkoholni ekstrakti Cimicifuga racemose proizveli su vidljive središnje estrogenske učinke na neke vrste životinja, kao što su smanjenje tjelesne temperature i porast trajanja sna koji je pospješen ketaminom. Sulpirid je antagonist oba učinka. U drugom istraživanju, fragment lipofilnog ekstrakta je znatno povećao učinak estrogenskog receptora u središnjem živčanom sustav i kostima, te je na osnovu tih rezultata zaključeno da sastojci biljke djeluju kao selektivni modulatori estrogenskih receptora u središnjem živčanom sustavu i koštanom tkivu.

Pretpostavlja se, dakle, da izopropanolni ekstrakt cimicifuge djeluje na sličan način kao SERM-ovi (Selective Estrogen Receptor Modulators), odnosno kao agonist u središnjem živčanom sustavu i kostima, ali nema nepovoljnih utjecaja na tkivo dojke, maternice i rodnice.

Klinička djelotvornost

Brojna ispitivanja in vitro, in vivo te klinička ispitivanja koja su provedena u zadnjih 25 godina pokazuju da izopropanolni ekstrakt cimicifuge može djelovati kao selektivni modulator receptora estrogena kojega karakterizira agonistički učinak na, primjerice, živčani sustav i kosti kao i nedostatak agonističkog učinka kada je riječ o grudima, maternici i rodnici, ovisno o ciljnom tkivu.

Učinkovitost cimicifuge je ispitivana u okviru mnogobrojnih kliničkih istraživanja na ženama s tipičnim teškoćama menopauze. Autori sistematske revizije (Borrelli et al, 2002.) istakli su postojanje 4 dvostruko slijepa randomizirana istraživanja provedena na ukupno 226 žena koje su pokazivale simptome vezane uz menopauzu; od navedenih istraživanja, u tri su zabilježeni ohrabrujući rezultati – cimicifuga je ublažila simptome menopauze – a u drugom se biljka pokazala nedjelotvornom (nikakva razlika u odnosu na placebo).

Međutim, autori izviješća primijetili su prisutnost metodoloških pogrešaka u tri provedena klinička ispitivanja koja su pokazala pozitivne rezultate; nadalje, doza korištena u ispitivanju koje je dalo negativne rezultate (40 mg/dan) bila je manja od one korištene u ispitivanjima s pozitivnim ishodom, iako je bila preporučena od Njemačke komisije E. Nakon objavljivanja te sistematske revizije druga su ispitivanja zabilježila pozitivne zdravstvene učinke cimicifuge u liječenju menopauzalnih tegoba. U drugom dvostruko slijepom randomiziranom istraživanju, provedenom na ženama u peri- i postmenopauzi, zabilježeno je poboljšanje simptoma menopauze nakon 24-tjednog liječenja (39 mg i 127,3 mg 2-propanskog ekstrakta). Nadalje, nije zabilježen estrogenski učinak na čitavo tijelo (Liske et al, 2002.).

U drugom dvostruko slijepom randomiziranom istraživanju s placebom zabilježeno je da Cimicifuga racemosa kao i estrogeni, posjeduje svojstvo ublažavanja tegoba menopauze s pozitivnim zdravstvenim učinkom na mineralnu gustoću kostiju (Wuttke et al, 2003.). Nadalje, unos cimicifuge, za razliku od estrogena te sukladno placebu, ne uzrokuje povećanje debljine endometrija.

U nedavno provedenom ispitivanju, Ruhlen i Haubner dokazali su da ekstrakt cimicifuge, standardiziran na 2,5% triterpena ima pozitivan učinak na simptome menopauze, bez estrogenskih učinaka na tijelo ili područje prsiju. U jednom pilot istraživanju zabilježena je učinkovitost Remifemina na smanjivanja valova topline kod 21 žene (između 38 i 80 godina) podvrgnute antitumorskoj terapiji (antiestrogenska terapija), kod kojih se manifestiralo najmanje 14 valova topline tjedno (Pockaj et al, 2004.). Naposljetku, nedavno je u okviru jednog multicentričnog ispitivanja dokazano da je izopropanolni ekstrakt cimicifuge (doza koja odgovara 40 mg biljnog lijeka) učinkovitiji od placeba u ublažavanju simptoma menopauze kod 304 žene. Kod žena u početnom stadiju menopauze zabilježena je veća učinkovitost (Osmer et al, 2005). Sveukupno, ti rezultati pokazuju da bi cimicifuga mogla biti djelotvorna u liječenju tegoba menopauze, iako je potrebno izvršiti daljnja istraživanja, po mogućnosti primjenom strožih kriterija koji bi pridonijeli da se napokon utvrdi djelotvornost cimicifuge i s kliničke točke gledišta.

Nuspojave i kontraindikacije

Između studenoga i prosinca 2006. godine talijanska Jedinstvena komisija za dijetetiku i nutricionizam (CUDN) ispitala je problematiku povezanu s uporabom podanka Cimicifuga racemose u dodacima prehrani, te je ukinula prodaju zbog izvješća o prijavama neželjenih učinaka na jetru kao što su hepatitis te alteracije krvožilnog sustava. Za neke od zabilježenih slučajeva nije bilo moguće dokazati povezanost simptoma s uzimanjem lijeka.

Općenito, klinička ispitivanja pokazuju da je lijek siguran (Borrelli ed Ernst, 2008.) ukoliko se koristi na primjeren način. Njemačka komisija E navodi da lijek može uzrokovati povremene želučane smetnje, ali ne ističe kontraindikacije ili farmaceutske interakcije. Nakon što su uzeti u obzir postojeći podaci i mišljenja drugih država članica Europske Unije, CUDN je 2007. godine odlučila ponovno uvesti podanak Cimicifuga racemose u proizvodnju dodataka prehrani, uz uvjet da se navede odgovarajuća napomena na deklaraciji proizvoda, koja preporučuje konzultaciju s liječnikom prije njegova uzimanja te navodi da se proizvod ne smije koristiti kod disfunkcija ili bolesti jetre.
Cimicifuga racemosa

Vrsta: Cimicifuga racemosa L., Ranunculaceae

Hrv. naziv: cimicifuga

DIO BILJKE KOJI SE KORISTI: podanak.

SASTAV: Kinolizidinski alkaloidi (citizin, N-metilcitizin), flavonoidi (formononetin), fenilpropanoidi, terpentinoidi, kiseline (salicilna, cimifugična, ...).

UPOTREBA: Moderna upotreba se bazira na olakšanju menopauzalnih simptoma. U fitoterapiji je ponekad korištena i kod interkostalne mialgije, išijasa, magarećeg kašlja, drhtavice, zujanja u ušima, dismenoreje, kolika u maternici, mišićnog reumatizma i reumatoidnog artritisa.

DOZIRANJE: 40-200 mg suhog korijena. Etanolni ekstrakt ekvivalentan količini od 40 mg suhog ekstrakta. 0.4-2 mL tinkture (1:10 u 60% alkoholu) jednom dnevno. Za olakšanje menopauzalnih simptoma 40 mg dva puta dnevno. Ekstrakti se standardiziraju na triterpene (1% - deoksiakteina) i piju u dozi do 8 mg na dan.

FARMAKOLOŠKO DJELOVANJE: Istraživanja na životinjama pokazala su različite rezultate vezane za hormonalnu aktivnost. Neka su pokazala estrogenu, neka antiestrogenu, a neka pak selektivno djelovanje na estrogene receptore. Na životinjama je dokazano protuupalno i analgetičko djelovanje, vezanje na serotoninske receptore, vazoaktivno, hipokolesteremičko, antimalarijsko, antibakterijsko djelovanje, povećanje gustoće kostiju i djelovanje protiv HIV-virusa. Klinička istraživanja pokazala su da Cimicifuga racemosa može pomoći kod menopauzalnih simptoma, smanjiti napade migrene povezane s menstruacijom i pomoći smanjiti simptome osteoartritisa.

NUSPOJAVE: Prijavljene su blage nuspojave: mučnina, povraćanje, glavobolja i vrtoglavica, ukrućenje ekstremiteta, bol u želucu, alergija, osjetljivost dojki. Zaključak je da se biljka dobro podnosi ukoliko se pridržava preporučenih doza. Prijavljeno je nekoliko slučajeva hepatotoksičnosti kod pacijenata koji su uzimali preparate koji sadrže Cimicifugu racemosu.

KONTRAINDIKACIJE: Osobe koje imaju poremećaje jetre ili povijest istih trebaju izbjegavati korištenje. Ukoliko se pri korištenju jave neki novi simptomi ili nuspojave potrebno je obratiti se liječniku zbog moguće hepatotoksičnosti. Cimicifuga se ne smije uzimati u bolesnim stanjima ovisnim o estrogenu (rak dojke). Nema dokumentiranih interakcija, ali je potreban oprez pri korištenju lijekova istog (hormonska nadomjesna terapija i oralni kontraceptivi) ili suprotnog djelovanja. Provedena su neka istraživanja koja su pokazala da biljka inhibira CYP2D6 enzim i povećava citotoksičnost doksorubicina, a smanjuje citotoksičnost cisplatina. Zbog nedostatka podataka o sigurnosti upotrebe u trudnoći i laktaciji preporučuje se izbjegavanje upotrebe u tim stanjima.
Samo registrirani kupci koji su kupili ovaj proizvod putem web shopa mogu ostaviti recenziju. Ako ste kupili ovaj proizvod, molimo kliknite na Prijava kako biste se ulogirali.

Čuvati od dohvata male djece. Preporučene dnevne doze ne smiju se prekoračiti. Dodatak prehrani nije nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani. Važno je pridržavati se uravnotežene i raznovrsne prehrane i zdravog načina života.

Osobe koje uzimaju lijekove trebaju se prije uzimanja bilo kakvih dodataka prehrani konzultirati s liječnikom.

Kod nekih dodataka prehrani razlikuju se upute za uzimanje na hrvatskoj i originalnoj deklaraciji. To je rezultat različitih pravilnika o dodacima prehrani u različitim državama. Molimo držite se one doze koju Vam je preporučila stručna osoba.

Kod nekih dodataka prehrani natpis na ambalaži djeluje kao da je doza po kapsuli/tableti veća nego što se navodi u nazivu proizvoda i sastavu. Naime, američki proizvođači na ambalažu često pišu velikim slovima (američku) dnevnu dozu, a onda sitnim slovima "u dnevnoj dozi". Npr kapsule koje imaju 400 mg nečega u američkoj dnevnoj dozi (recimo 2 kapsule), po kapsuli imaju 200 mg nečega, kako je ispravno navedeno u nazivu/sastavu proizvoda. Dnevne doze se razlikuju od države do države i ovise o pravilnicima o dodacima prehrani koji su na snazi u konkretnoj državi.

Kod nekih dodataka prehrani rok trajanja na originalnoj ambalaži je označen sa EXP (upotrijebiti do) ili Best By (najbolje upotrijebiti do). "Najbolje upotrijebiti do" ne znači istek roka trajanja, odnosno "uporijebiti do". "Upotrijebiti do" se odnosi na datum do kad je proizvod siguran za upotrebu, a "najbolje upotrijebiti do" se odnosi na optimalnu kvalitetu proizvoda, ali je isti i nakon tog datuma siguran za upotrebu. Kod nekih dodataka prehrani oznaka na originalnoj ambalaži je MFG, što označava datum proizvodnje (Manufacture Date), a rok trajanja je označen na hrvatskoj deklaraciji (obično 2 godine od datuma MFG).

Recenzije korisnika odražavaju iskustva kupaca sa određenim proizvodom, te Terra Organica nije odgovorna za opise djelovanja, svojstva proizvoda i savjete koje korisnici u svojim iskustvima navode.

Način isporuke se bira u obrascu za završetak narudžbe:

1. dostavnom službom GLS (uobičajena isporuka 1-5 radnih dana od narudžbe/uplate)

 • 0,00 € (besplatno) za narudžbe iznad 40 € vrijednosti
 • 4 € za narudžbe ispod 40 € vrijednosti

Na ovaj trošak može se obračunati i:

 • + 1,50 € za opciju plaćanja pouzećem (ako je opcija dostupna), neovisno o visini narudžbe 

Naknade za plaćanje pouzećem obračunava se neovisno o visini narudžbe i dostavnih troškova.

Kupac od dostavne službe dobiva e-mail i SMS sa podacima o paketu i okvirnom vremenu dostave. Vrijeme dostave nije moguće birati. CCa sat vremena prije dostave dostavljač zove primatelja.

2. osobnim preuzimanjem u našoj trgovini

Preuzimanje naručenih artikala moguće je isključivo nakon naše obavijesti da je narudžba spremna za preuzimanje. Ovakve narudžbe plaćaju se unaprijed - kartično ili uplatom na račun. Nije moguće plaćanje web shop narudžbi pri preuzimaju u dućanu.

U dućanu, naravno, možete kupovati i bez prethodne web narudžbe, kao i u bilo kojem drugom dućanu.

 

Dostavu vršimo samo unutar RH. Minimalni iznos narudžbe je 10 €.

 

Naručene proizvode je moguće platiti:

 • unaprijed na naš transakcijski račun (opća uplatnica, virman, internet bankarstvo - bonus: dvostruki bodovi)
 • karticama online (Visa, MasterCard, Maestro, Diners, Discover) - samo jednokratno
 • gotovinom kod preuzimanja (pouzećem) uz naknadu od 1,50 €

Naknada za plaćanje pouzećem naplaćuje se neovisno o visini narudžbe i dostavnih troškova. Naknada za plaćanje pouzećem je dodatan iznos koji se zbraja s troškom dostave, a obračunava se uvijek, neovisno o visini narudžbe. 

Ovisno o broju narudžbi i naših kapaciteta pakiranja, ponekad gasimo ili ograničavamo mogućnost plaćanja pouzećem, kako bismo stigli obraditi sve narudžbe. Također, sve narudžbe s opcijom plaćanja pouzećem, a neispravnim kontakt podacima (telefon, mail, pun mailbox itd.) storniramo.

Željeni način plaćanja bira se u obrascu za završetak narudžbe - moguće je birati samo između ponuđenih u trenutku predaje narudžbe.

Narudžbe koje se preuzimaju u našem dućanu moguće je platiti samo unaprijed, kartično ili uplatom na račun (ako kupujete u dućanu bez prethodne web narudžbe - načini plaćanja u dućanu su gotovina i kartice).

 

Naš jedini dućan nalazi se u Zagrebu, u ulici Antuna Bauera 16

Radno vrijeme dućana: PON-PET 09:00-20:00, subotom 09:00-14:00. 

PLAĆANJE: U dućanu je omogućeno plaćanje gotovinom te karticama jednokratno: Visa, MasterCard, Maestro i Diners. Za iznose iznad 80 € / 602,76 kn moguće je plaćanje na 2 rate Dinersom te Zaba/Erste Maestrom i MasterCardom, a za iznose iznad 120 € / 904,14 kn na 3 rate navedenim karticama. 

 

RASPOLOŽIVOST PROIZVODA S WEB SHOPA U DUĆANU:

1. Raspoloživost artikala u dućanu označena je za većinu proizvoda na web shopu - do informacije se dolazi klikom na link "provjeri dostupnost u dućanu" koji se nalazi ispod gumba DODAJ U KOŠARICU.

2. Telefonske rezervacije za kupnju u dućanu nisu moguće, jedina mogućnost rezervacije je web narudžba s opcijom preuzimanja u dućanu (takve narudžbe se plaćaju unaprijed, uplatom na račun ili kartično, a preuzimaju isključivo nakon e-mail obavijesti da je roba spremna za preuzimanje).

3. PROIZVODI U ČIJEM NAZIVU PIŠE TRAJNO NEDOSTUPNO trajno su nedostupni i više ih nemamo u ponudi (i ne znamo ima li ih itko igdje ;)).

4. Nismo upoznati s ponudom drugih dućana u Zagrebu, Hrvatskoj i izvan Hrvatske - dakle ne znamo gdje osim kod nas možete kupiti to što želite kupiti :). Možda google zna?

5. Cijene u dućanu su jednke cijenama na našoj (dakle ovoj) web stranici, a ne nekoj drugoj stranici. Akcije nisu nužno jednake u dućanu i web shopu. Ne znamo kakve su cijene na drugim prodajnim mjestima - to morate provjeriti kod njih.

 

Podaci o proizvodima na web shopu (uključujući fotografije) informativnog su karaktera i trudimo se ažurirati ih u skladu s promjenama od strane proizvođača. Zbog mogućih odstupanja molimo vas da prije uporabe proizvoda pročitate točne informacije na samom proizvodu.

 

Gdje kupiti?
Osim putem internet trgovine, proizvode je moguće kupiti u našem dućanu u Zagrebu, u Bauerovoj 16, od pon-pet 09:00-20:00 te subotom 09:00-14:00. Dostupnost u dućanu je označena kod svakog artikla.
Načini plaćanja
Narudžbe predane putem internet trgovine mogu se platiti uplatom na račun, kartično te pouzećem uz naknadu od 1,50 € (naknada za plaćanje pouzećem nije trošak dostave - dostava se obračunava odvojeno). Način plaćanja bira se u obrascu za završetak narudžbe.
Dostava
Dostavljamo samo unutar Hrvatske. Cijena osnovne dostave iznosi 4 € za narudžbe do 40 € vrijednosti, te 0 € za narudžbe iznad 40,00 € vrijednosti. Odvojeno od troška osnovne dostave obračunava se naknada od 1,50 € u slučaju plaćanja pouzećem (neovisno o visini narudžbe i već obračunatih dostavnih troškova).

Savršeni partneri: