Chili (Capiscum fruteseens), CO2 ekstrakt 10 mL

M-1316
Kapsaicin iz ljute paprike djeluje analgetski pa se koristi u preparatima za bolove u mišićima i zglobovima. U kozmetici se koristi u formulacijama protiv celulita, jer potiče cirkulaciju i smanjenje masnog tkiva. Također se koristi u formulacijama za poticanje rasta kose.
49,90 kn
(PDV uključen)
+
 • Trošak dostave
 • Načini plaćanja
 • Dostupnost u dućanu

Kapsaicin iz ljute paprike djeluje analgetski pa se koristi u preparatima za bolove u mišićima i zglobovima, ali i glavobolje i migrene. U kozmetici se koristi u formulacijama protiv celulita, jer potiče cirkulaciju i smanjenje masnog tkiva. Također se koristi u formulacijama za poticanje rasta kose.

INCI: capsicum frutescens fruit extract

Glavne kemijske sastavnice: kapsaicinoidi 4,8-5,2% (capsaicin, nordihydrocapsaicin, dihydrocapsaicin), 0,1% karotenoidi (beta-caroten, capsanthin, capsorubin), esencijalne masne kiseline, vitamini...

Topiv u ulju i alkoholu, koristi se u koncentracijama 0,2-2%.

Brand:
MAYAM
Pakiranje:
10 mL
Primjena:
 • Analgetik
 • Bolni mišići
 • Celulit
 • Cirkulacija
 • Glavobolje
 • Limfotonik
 • Migrene
 • Potiče rast kose
 • Reumatske tegobe
 • Slaba i prorijeđena kosa
 • Upaljeni i bolni zglobovi
Status na tržištu:
 • kozmetička sirovina

MSDS (MSDS_Chili_CO2-to_extract_049_002.pdf, 104 Kb) [Preuzmi dokument]

Odličan proizvod, stavila sam ga u svoj gel protiv celulita tako da mi bude još djelotvorniji i poboljšava cirkulaciju, ima super efekt grijanja. I bočica dugo traje jer se proizvod koristi u malim koncentracijama
Molimo kliknite na Prijava kako biste napisali osvrt.

Svojstva, djelovanje, indikacije i način primjene opisani su u stručnoj literaturi i na internet stranicama posvećenim aromaterapiji, ljekovitom bilju i zdravom životu. Navedeni podaci informativnog su karaktera i ne sadrže medicinske informacije. Terra Organica d.o.o. nije odgovorna za njihovu točnost.

Eterična i biljna ulja, hidrolati i gline, osim onih kod kojih je to izričito naglašeno, u RH nisu registrirana kao hrana ili dodatak prehrani  (što ne znači da konkretan proizvod nije u EU registriran kao dodatak prehrani, hrana ili začinski ekstrakt za hranu - ove informacije smo  za većinu proizvoda naveli kao dodatne informacije u rubrici značajke, kao smjernice o kvaliteti proizvoda). Na tržištu se najčešće nalaze kao sirovine, što znači da o krajnjem korisniku i granicama njegova znanja ovisi za što će koristiti konkretan proizvod. Sva eterična ulja potrebno je razrijediti prije nanošenja na kožu.

Sirovine (kozmetičke sirovine, gline, većina eteričnih i biljnih ulja i hidrolata) ne dolaze uz uputstvo za upotrebu (kao što uz ulje i brašno ne dolazi recept za baklavu). 

Kod nekih dodataka prehrani razlikuju se upute za uzimanje na hrvatskoj i originalnoj deklaraciji. To je rezultat različitih pravilnika o dodacima prehrani u različitim zemljama. Molimo držite se one doze koju Vam je preporučila stručna osoba.

Za primjenu eteričnih i biljnih ulja, hidrolata, glina, dodataka prehrani i ostalih proizvoda u terapeutske svrhe potražite savjet liječnika / fitoaromaterapeuta.

Recenzije korisnika odražavaju iskustva kupaca sa određenim proizvodom, te Terra Organica nije odgovorna za opise djelovanja, svojstva proizvoda i savjete koje korisnici u svojim iskustvima navode.

Podaci o proizvodima na web shopu (uključujući fotografije) informativnog su karaktera i trudimo se ažurirati ih u skladu s promjenama od strane proizvođača. Zbog mogućih odstupanja molimo vas da prije uporabe proizvoda pročitate točne informacije na samom proizvodu.

 

Gdje kupiti?
Osim putem internet trgovine, proizvode je moguće kupiti u našem dućanu u Zagrebu, u Bauerovoj 16, od pon-pet 09:00-20:00 te subotom 09:00-14:00. Raspoloživost u dućanu je jednaka raspoloživosti na webu.
Načini plaćanja
Narudžbe predane putem internet trgovine mogu se platiti uplatom na račun, kartično ili pouzećem (samo registrirani kupci, uz naknadu od 15 kn). Način plaćanja se bira kod završetka kupnje.
Dostava
Dostava je besplatna za narudžbe iznad 300,00 kn (naknada za plaćanje pouzećem iznosi 15,00 kn). Isporuka najčešće unutar 1-3 radna dana. Dostavljamo samo unutar Hrvatske.