Breza, list, bezalkoholni integralni ekstrakt 50 mL - Soria Natural

SN-4401
Irigacija urinarnog sustava, pogotovo u slučajevima upale i urolitijaze, adjuvantno liječenje bakterijskih urinarnih infekcija.
96,00 kn
(PDV uključen)
+
 • Trošak dostave
 • Načini plaćanja
 • Dostupnost u dućanu

Soria Natural Breza (Betula alba L) je prirodni ekstrakt od listova u bezalkoholnoj otopini – mješavini biljnoga glicerina i pročišćene vode. Bezalkoholne kapi primjerene su i za djecu, jetrene bolesnike i ostale. Ne sadrži bojila, konzervanse niti druge dodatke.

Listovi breze (Betula alba L) sadrže oko 2% flavonoida(hiperoziod), saponine, tanine i esencijalno ulje.

INDIKACIJE:

 • kod urinarnih infekcija
 • kod bubrežnih kamenaca
 • kod reumatoidnog artritisa

UPOTREBA:

Odrasli i djeca starija od 12 godina: učinkovita dnevna doza 1 ml (25 kapi) tri puta na dan razrijeđeno u vodi ili soku.

Za djecu do pet godina osam kapi tri puta na dan.

Za djecu između pet i dvanaest godina pola doze za odrasle.

Upozorenje: Može potencirati učinak heparina i oralnih antikoagulanata te učinak antiagreganata. Molimo ne upotrebljavati kod akutnih upala bubrega, teških srčanih insuficijencija te u slučaju alergije na biljku. Prije upotrebe detaljno pročitajte upute. Osobe koje uzimaju lijekove trebaju se prije uzimanja posavjetovati s liječnikom. 

Napomene: Dodatak prehrani. Nije zamjena za uravnoteženu i raznoliku prehranu. 

***

SORIA NATURAL® među vodećim je tvrtkama u Europi na području fitoterapije. Koristimo najmoderniju tehnologiju, koja omogućuje da su proizvodi od ljekovitog bilja, kapi koje nudimo, puno djelotvorniji od uobičajenih.

Novim tehnologijama integralne ekstrakcije kao što su superkritična tekućina i liofilizacija uspjeli smo iz ljekovitog bilja dobiti koncentrirane aktivne tvari, koje su šest do 25 puta djelotvornije od tinktura koje se dobivaju tradicionalnim metodama.

Analize i istraživanja koje je razvio naš tehnički i znanstveni tim dopunjuje razvoj novog postupka integralne ekstrakcije ljekovitog bilja, koji poznajemo kao "Stabilized Integral Exhaustion", a koji se može smatrati korakom dalje od SIPF tehnologije. To je vrhunac opsežnih iskustava dosegnut u godinama istraživanja i proučavanja ljekovitog bilja, koji uključuje aplikaciju fizičkog ponašanja i mogućnost ekstrakcije plinova u fitoterapiji.

Važno je da su svi sastojci biljaka uvijek u biološkoj ravnoteži, što povećava učinkovitost i smanjuje neželjene strane učinke. Na taj način, konačni proizvod je identičan sviježoj biljci, samo u većoj koncentraciji.

Biljni glicerin koristimo samo u svrhu konzerviranja, a ne u svrhu ekstrakcije.

standardizirano na u 1 ml EDS (3 ml)
Saponini 4, 8 mg 14,4 mg
Flavonoidi 4 mg 12 mg
Brand:
Soria Natural
Primjena:
 • Cistitis
 • Diuretik
 • Giht
 • Prevencija bubrežnih kamenaca
 • Protuupalno
 • Reumatoidni artritis
Status na tržištu:
 • dodatak prehrani
List breze sadrži flavonolne glikozide kvercetina, mircetina i kemferola; triterpenske alkohole i fenolske kiseline, te puno kalija. U animalnim modelima pokazuje dobar diuretički učinak, no čini se da se on slabije pokazuje kod ljudi. U kliničkim studijama, list breze pokazuje povoljno djelovanje kod cistitisa, iritabilnog mokraćnog mjehura i urolitijaze. Smatra se da opaženi povoljan učinak nije samo ovisan o diurezi, već je sigurno posredovan i opaženim protuupalnim učinkom. Zanimljiva je činjenica de je u kliničkim studijama kod pacijenata opaženo i smanjenje bakteriurije, što ne bismo očekivali s obzirom na kemijski sastav biljke.

U empirijskoj uporabi list breze se desetljećima voli koristiti kod infekcija s Enterococcus vrstama, premda ta empirijska uporaba još nije potkrijepljena kliničkim studijama. Ipak, taj savjet može biti koristan u propisivanju. Dnevna doza lista koprive iznosi 2-3 grama lista spravljena kao infuz, tri puta na dan, što znači da dnevna doza lista ili ekvivalentnih pripravaka iznosi 6-9 grama. Gdje nam je koristan list breze? Premda za medvjetkom posežemo kod akutnog cistitisa, list breze koristan je kao nastavak terapije kao prevencija cistitsa, a moguće ga je primjenjivati kao adjuvantnu terapiju u cilju smanjenja upale i simptoma cistitisa i kod akutnih stanja. Za razliku od medvjetke, list breze koristi se kao duža terapija kod urolitijaze. U prevenciji urolitijaze često se zna postavljati pitanje na koji način provesti takvu preventivnu terapiju? Ona najčešće ne znači kontinuiranu terapiju već u obliku kura koje mogu trajati mjesec dana i koje se ponavljaju 3-4 puta godišnje.
Molimo kliknite na Prijava kako biste napisali osvrt.

Podaci o proizvodima na web shopu (uključujući fotografije) informativnog su karaktera i trudimo se ažurirati ih u skladu s promjenama od strane proizvođača. Zbog mogućih odstupanja molimo vas da prije uporabe proizvoda pročitate točne informacije na samom proizvodu.

 

Gdje kupiti?
Osim putem internet trgovine, proizvode je moguće kupiti u našem dućanu u Zagrebu, u Bauerovoj 16, od pon-pet 09:00-20:00 te subotom 09:00-14:00. Raspoloživost u dućanu je jednaka raspoloživosti na webu.
Načini plaćanja
Narudžbe predane putem internet trgovine mogu se platiti uplatom na račun, kartično ili pouzećem (uz naknadu od 15 kn). Način plaćanja se bira kod završetka kupnje.
Dostava
Dostava je besplatna za narudžbe iznad 300,00 kn (naknada za plaćanje pouzećem iznosi 15,00 kn). Isporuka najčešće unutar 1-3 radna dana. Dostavljamo samo unutar Hrvatske.

Povezani sadržaji

Pomažu li tablete za mršavljenje i kako ih izabrati?

May 15, 2015 Ljekovito bilje i dodaci prehrani
Kada želimo ubrzati mršavljenje, možemo si pomoći nekim dodatkom prehrani. Važno je odabrati pravi dodatak koji odgovara našim potrebama i koji će nam pomoći da olakšamo i ubrzamo put do cilja.   Pogledajmo što se nudi i što kome...
Nastavi čitati