Sljez bijeli, korijen (Althea officinalis) 50 g - Suban

SBK-50
Umiruje nadraženu sluznicu dišnih puteva. Koristi se za izradu kapi za nos.
17,00 kn
(PDV uključen)
+
  • Trošak dostave
  • Načini plaćanja
  • Dostupnost u dućanu

Sljezov korijen se upotrebljava kod nadražene sluznice usta i ždrijela te kod nadražujućeg suhog kašlja (antitusik). Također se upotrebljava za ukapavanje u nos kod novorođenčadi, male djece i osoba s oštećenom ili preosjetljivom sluznicom nosa.

Zbog sadržaja sluzi (mucilaginozum), čaj se rabi i za zaštitu sluznice želuca i crijeva. U obliku obloga sljezov korijen se može upotrebljavati za smirivanje upalnih stanja kože (ekcem, dermatitis).

Sluzi kao sastavnica sljezovog korijena mogu utjecati na apsorpciju nekih lijekova. Druge lijekove uzmite barem 1 sat prije ili 2 sata nakon uzimanja sljezovog korijena.

NAČIN PRIPRAVE

1 veliku žlicu sljezovog korijena prelijte s 2 dL prokuhane i ohlađene vode, ostavite 30 minuta u pokrivenoj posudi, uz češće miješanje. Lagano zagrijte, mlako procijedite i pijte u gutljajima.
Na isti način pripravite i iscrpinu za grgljanje.

Iscrpina koja služi za ukapavanje u nos pripravlja se s 1 velikom žlicom sljezovog korijena namočenog u 1 dL prokuhane i ohlađene vode na prethodno opisan način. Tako pripremljena iscrpina se može koristiti i kao oblog za upaljenu kožu.

Brand:
Suban
Pakiranje:
50 g
Primjena:
  • Astma
  • Bronhitis
  • GERB - gastroezofagealni refluks
  • Kašalj
  • Laringitis
Status na tržištu:
  • dodatak prehrani

Nema podataka

Molimo kliknite na Prijava kako biste napisali osvrt.

Svojstva, djelovanje, indikacije i način primjene opisani su u stručnoj literaturi i na internet stranicama posvećenim aromaterapiji, ljekovitom bilju i zdravom životu. Navedeni podaci informativnog su karaktera i ne sadrže medicinske informacije. Terra Organica d.o.o. nije odgovorna za njihovu točnost.

Eterična i biljna ulja, hidrolati i gline, osim onih kod kojih je to izričito naglašeno, u RH nisu registrirana kao hrana ili dodatak prehrani  (što ne znači da konkretan proizvod nije u EU registriran kao dodatak prehrani, hrana ili začinski ekstrakt za hranu - ove informacije smo  za većinu proizvoda naveli kao dodatne informacije u rubrici značajke, kao smjernice o kvaliteti proizvoda). Na tržištu se najčešće nalaze kao sirovine, što znači da o krajnjem korisniku i granicama njegova znanja ovisi za što će koristiti konkretan proizvod. Sva eterična ulja potrebno je razrijediti prije nanošenja na kožu.

Sirovine (kozmetičke sirovine, gline, većina eteričnih i biljnih ulja i hidrolata) ne dolaze uz uputstvo za upotrebu (kao što uz ulje i brašno ne dolazi recept za baklavu). 

Dodaci prehrani nisu nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani. Važno je pridržavati se uravnotežene i raznovrsne prehrane i zdravog načina života. Ukoliko uzimate bilo kakve lijekove, trudni ste ili dojite, prije uzimanja dodataka prehrani molimo konzultirati se sa svojim liječnikom.

Kod nekih dodataka prehrani razlikuju se upute za uzimanje na hrvatskoj i originalnoj deklaraciji. To je rezultat različitih pravilnika o dodacima prehrani u različitim zemljama. Molimo držite se one doze koju Vam je preporučila stručna osoba.

Za primjenu eteričnih i biljnih ulja, hidrolata, glina, dodataka prehrani i ostalih proizvoda u terapeutske svrhe potražite savjet liječnika / fitoaromaterapeuta.

Recenzije korisnika u rubrici "ISKUSTVA" odražavaju iskustva kupaca sa određenim proizvodom, te Terra Organica nije odgovorna za opise djelovanja, svojstva proizvoda i savjete koje korisnici u svojim iskustvima navode.

Gdje kupiti?
Osim putem internet trgovine, proizvode je moguće kupiti u našem dućanu u Zagrebu, u Bauerovoj 16, od pon-pet 09:00-20:00 te subotom 09:00-14:00. Raspoloživost u dućanu je jednaka raspoloživosti na webu.
Načini plaćanja
Narudžbe predane putem internet trgovine mogu se platiti uplatom na račun, kartično ili pouzećem. Način plaćanja se bira kod završetka kupnje.
Dostava
Dostava je besplatna za narudžbe iznad 300,00 kn. Isporuka najčešće unutar 1-3 radna dana. Dostavljamo samo unutar Hrvatske.