Ružmarin (Rosmarinus Officinalis) antioksidativni CO2 ekstrakt 10 mL

M-1262
Antioksidativno, protuupalno i antimikrobno djelovanje za sprečavanje oksidacije u kozmetičkim proizvodima, te za antioksidativnu njegu kože.
29,90 kn
(PDV uključen)
+
  • Trošak dostave
  • Načini plaćanja
  • Gdje kupiti?
Rosemary Antioxidant CO2 extract
Antioksidativni CO2 ekstrakt ružmarina

Ružmarin je poznat kao biljka sa iznimno visokim udjelom antioksidansa u eteričnom ulju. Zbog visokih koncentracija polifenolnih spojeva posjeduje izrazita antioksidativna svojstva. Za otkrivenu inhibiciju formiranja štetnih spojeva najvažnije su karnozinska i ružmarinska kiselina, te spojevi karnozol i rozmanol.
DOBIVANJE:

- superkritična, tekuća ekstrakcija prirodnim ugljičnim dioksidom i malim količinama alkohola

- bez ostataka otpala

- bez anorganskih soli

- bez teških metala

- standardiziran organskim suncokretovim uljem


ESKTRAKT:
- tamno smeđa boja
- tekuć na sobnoj temperaturi
- u polukrutom stanju nakon dužeg stajanja na sobnoj temperaturi ili stajanjem na hladnom
- slaba aroma

SIROVINA: Rosmarinus Officinalis Leaves (list ružmarina)

INCI:
Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil i Rosmarinus Officinalis (Rosemary) Leaf Extract

SASTAV:
- 13-15 % antiosidativnih triterpena, < 9 % karnozične kiseline, <2 % eteričnih ulja, suncokretovo ulje, voskovi

PRIMJENA:

- antioksidativno, protuupalno i antimikrobno djelovanje za sprečavanje oksidacije u kozmetičkim i prehrambenim proizvodima, te za antioksidativnu njegu kože

DOZIRANJE: 0,05 - 0,1 % ili 0,2-0,4%
Brand:
MAYAM
Pakiranje:
10 mL
Status na tržištu:
  • kozmetička sirovina

Ružmarin podaci (Spezi_Rosemary_Antioxidant_extract_027_002.pdf, 482 Kb) [Preuzmi dokument]

Nema podataka

Molimo kliknite na Prijava kako biste napisali osvrt.

Svojstva, djelovanje, indikacije i način primjene opisani su u stručnoj literaturi i na internet stranicama posvećenim aromaterapiji, ljekovitom bilju i zdravom životu. Navedeni podaci informativnog su karaktera i ne sadrže medicinske informacije. Terra Organica d.o.o. nije odgovorna za njihovu točnost.

Eterična i biljna ulja, hidrolati i gline, osim onih kod kojih je to izričito naglašeno, u RH nisu registrirana kao hrana ili dodatak prehrani  (što ne znači da konkretan proizvod nije u EU registriran kao dodatak prehrani, hrana ili začinski ekstrakt za hranu - ove informacije smo  za većinu proizvoda naveli kao dodatne informacije u rubrici značajke, kao smjernice o kvaliteti proizvoda). Na tržištu se najčešće nalaze kao sirovine, što znači da o krajnjem korisniku i granicama njegova znanja ovisi za što će koristiti konkretan proizvod.

Sirovine (kozmetičke sirovine, gline, većina eteričnih i biljnih ulja i hidrolata) ne dolaze uz uputstvo za upotrebu (kao što uz ulje i brašno ne dolazi recept za baklavu). 

Dodaci prehrani nisu nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani. Važno je pridržavati se uravnotežene i raznovrsne prehrane i zdravog načina života. Ukoliko uzimate bilo kakve lijekove, trudni ste ili dojite, prije uzimanja dodataka prehrani molimo konzultirati se sa svojim liječnikom.

Kod nekih dodataka prehrani razlikuju se upute za uzimanje na hrvatskoj i originalnoj deklaraciji. To je rezultat različitih pravilnika o dodacima prehrani u različitim zemljama. Molimo držite se one doze koju Vam je preporučila stručna osoba.

Za primjenu eteričnih i biljnih ulja, hidrolata, glina, dodataka prehrani i ostalih proizvoda u terapeutske svrhe potražite savjet liječnika / fitoaromaterapeuta.

Recenzije korisnika u rubrici "ISKUSTVA" odražavaju iskustva kupaca sa određenim proizvodom, te Terra Organica nije odgovorna za opise djelovanja, svojstva proizvoda i savjete koje korisnici u svojim iskustvima navode.

Gdje kupiti?
Osim putem naše internet trgovine, proizvode je moguće kupiti i u našem dućanu u Zagrebu, Antuna Bauera 16, od pon-pet 09:00-20:00 te subotom od 09:00-14:00.
Naručivanje
Osim putem internet trgovine, narudžbu možete predati i na broj 01/5576-044 (u slučaju krajnje nužde ;)), radnim danom 09:00-16:00. Broj služi isključivo za predaju narudžbi.
Načini plaćanja
Narudžbe predane putem internet trgovine mogu se platiti pouzećem, uplatom na račun ili karticama. Način plaćanja se bira kod završetka kupnje.
Dostava
Izbor između isporuke dostavnom službom ili preuzimanja u našem dućanu vrši se na kraju kupnje. Dostava je besplatna za narudžbe iznad 300,00 kn. Dostava se vrši samo unutar Hrvatske.