Alfalfa u prahu BIO 250 g - Nutrisslim

N5113
Alfalfa je bogat izvor klorofila - prirodnog sastojka koji je poznat po svom alkalizirajućem i pročišćavajućem djelovanju na organizam.
84,90 kn
(PDV uključen)
+
 • Trošak dostave
 • Načini plaćanja
 • Dostupnost u dućanu

Prah super namirnice Alfalfe se proizvodi iz svježe, zelene i bujno rastuće lucerne (» Medicago sativa«) i ne sadrži aditive ili umjetna gnojiva.

Alfalfa je bogat izvor klorofila - prirodnog sastojka koji je poznat po svom alkalizirajućem i pročišćavajućem djelovanju na organizam.

Liječnici su u počecima kineske medicine upotrebljavali mlade listove Alfalfe za liječenje bolesti probavnog trakta i bubrega, zglobova, kostiju, kože i krvožilnog sustava. U Indiji su ayurvedski liječnici sa spomenutim listovima liječili lošu probavu, iz sjemena su za apscese pripremali hladne obloge. Također su u to vrijeme vjerovali da Alfalfa pomaže ljudima koji pate od artritisa i zadržavanja vode.

Alfalfa je sigurna za zdravlje, ali postoje situacije kad je potrebno primijeniti oprez. Prije uzimanja alfalfe, konzultirajte se sa svojim liječnikom ili naturopatom ako uzimate lijekove protiv zgrušavanja krvi, primate hormonalnu terapiju, bolujete od autoimunih bolesti ili ste trudni. 

Upotreba:

Dnevno promiješajte 1 punu žličicu Alfalfe u prahu sa 350 ml soka. Snažno promiješajte ili upotrijebite mikser (blender). Preporučuje se sok od mrkve ili rajčice. Također možete Alfalfu dodati smoothie-ju, da povećate njegovu nutritivnu vrijednost. 

Sastojci:

Ekološki sirovi listovi Alfalfe u prahu

Porijeklo: Kina

Organski uzgoj

Brand:
Nutrisslim
Primjena:
 • Anemija
 • Antioksidans
 • Astma
 • Detoksikacija
 • Dijabetes
 • Dispepsija (loša probava)
 • Gastritis
 • Krvožilni sustav
 • Loša probava
 • Menopauzalne tegobe
 • Mučnine
 • Osteoartritis
 • Povišen kolesterol
 • Pretilost
 • Prostatitis
 • Reumatoidni artritis
 • Upaljeni i bolni zglobovi
Status na tržištu:
 • hrana
Antioksidansi

Kao i druge super namirnice biljnog podrijetla sadrži i Alfalfa mnogo antioksidansa, uključujući i vitamine A, C i E. Svi ti sastojci uništavaju slobodne radikale i usporavaju znakove starenja i smanjuju rizik od infekcija i bolesti. Prema tvrdnjama Međunarodnog udruženja uzgajivača klica (»International Sprout Growers Association«) navodno bi antioksidansi u toj super namirnici sprječavali oštećenja DNA.

•Bolesti krvnog sustava

Prema mišljenju medicinskog centra sveučilišta u Marylandu Alfalfa se tradicionalno koristila za poboljšanje i pročišćavanje krvi. Također liječi blaže oblike slabokrvnosti i razinu hemoglobina vrača na normalnu vrijednost. Slabokrvnost je pomanjkanje crvenih krvnih stanica, što dovodi do smanjenja dovoda kisika u tkiva i organe.

•Zdravlje srca i krvožilnog sustava

Alfalfa snižava kolesterol i smanjuje nastajanje naslaga u arterijama te posljedično smanjuje rizik od bolesti srca i krvožilnog sustava, kao što su bolesti srca i infarkt. Taj učinak snižavanja kolesterola je posljedica sadržaja saponina u Alfalfi, koji zajedno s vlaknima u njoj vežu na sebe kolesterol, pojašnjava centar za rak Memorial Sloan-Kettering. Listovi biljke su više učinkoviti kod snižavanja razine kolesterola nego klice.

• Izlučivanje

Iako Alfalfa nije tako bogata s vlaknima kao druge biljke, je ipak dobar izvor te hranjive tvari, koja čisti debelo crijevo. Prema mišljenju Castlemana studije su pokazale, da može Alfalfa vezati na sebe karcinogene u debelom crijevu i s time ih brže izlučivati. Alfalfa se je upotrebljavala i kao diuretičko sredstvo, međutim taj korisni učinak nije dokazan. Unatoč tome konzumiranje Alfalfe nije preporučljivo ako koristite diuretička sredstva.
Molimo kliknite na Prijava kako biste napisali osvrt.

NAPOMENA VEZANA UZ ETERIČNA ULJA KOZMETIČKE SIROVINE I DODATKE PREHRANI

Svojstva, djelovanje, indikacije i način primjene opisani su u stručnoj literaturi i na internet stranicama posvećenim aromaterapiji, ljekovitom bilju i zdravom životu. Navedeni podaci informativnog su karaktera i ne sadrže medicinske informacije. Terra Organica d.o.o. nije odgovorna za njihovu točnost.

Eterična i biljna ulja, hidrolati i gline, osim onih kod kojih je to izričito naglašeno, u RH nisu registrirana kao hrana ili dodatak prehrani  (što ne znači da konkretan proizvod nije u EU registriran kao dodatak prehrani, hrana ili začinski ekstrakt za hranu - ove informacije smo  za većinu proizvoda naveli kao dodatne informacije u rubrici značajke, kao smjernice o kvaliteti proizvoda). Na tržištu se najčešće nalaze kao sirovine, što znači da o krajnjem korisniku i granicama njegova znanja ovisi za što će koristiti konkretan proizvod. Sva eterična ulja potrebno je razrijediti prije nanošenja na kožu.

Sirovine (kozmetičke sirovine, gline, većina eteričnih i biljnih ulja i hidrolata) ne dolaze uz uputstvo za upotrebu (kao što uz ulje i brašno ne dolazi recept za baklavu). 

Dodaci prehrani nisu nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani. Važno je pridržavati se uravnotežene i raznovrsne prehrane i zdravog načina života. Ukoliko uzimate bilo kakve lijekove, trudni ste ili dojite, prije uzimanja dodataka prehrani molimo konzultirati se sa svojim liječnikom.

Kod nekih dodataka prehrani razlikuju se upute za uzimanje na hrvatskoj i originalnoj deklaraciji. To je rezultat različitih pravilnika o dodacima prehrani u različitim zemljama. Molimo držite se one doze koju Vam je preporučila stručna osoba.

Za primjenu eteričnih i biljnih ulja, hidrolata, glina, dodataka prehrani i ostalih proizvoda u terapeutske svrhe potražite savjet liječnika / fitoaromaterapeuta.

Recenzije korisnika u rubrici "ISKUSTVA" odražavaju iskustva kupaca sa određenim proizvodom, te Terra Organica nije odgovorna za opise djelovanja, svojstva proizvoda i savjete koje korisnici u svojim iskustvima navode.

Gdje kupiti?
Osim putem internet trgovine, proizvode je moguće kupiti u našem dućanu u Zagrebu, u Bauerovoj 16, od pon-pet 09:00-20:00 te subotom 09:00-14:00. Raspoloživost u dućanu je jednaka raspoloživosti na webu.
Načini plaćanja
Narudžbe predane putem internet trgovine mogu se platiti uplatom na račun, kartično ili pouzećem. Način plaćanja se bira kod završetka kupnje.
Dostava
Dostava je besplatna za narudžbe iznad 300,00 kn. Isporuka najčešće unutar 1-3 radna dana. Dostavljamo samo unutar Hrvatske.

Savršeni partneri: