Žuti kokotac (Melilotus officinalis) S.I.P.F. ekstrakt 100 mL

SP-ZK-100
Pomoć kod tegoba proširenih vena.
139,90 kn
(PDV uključen)
+
 • Trošak dostave
 • Načini plaćanja
 • Kupnja u dućanu

Žuti kokotac S.I.P.F. - integralna otopina žutog kokotca - SYNERGIA

Naziv proizvoda: Žuti kokotac SIPF dodatak prehrani

Hidroalkoholna otopina žutog kokotca (Melilotus officinalis)

Brand:
Synergia
Primjena:
 • Bolne menstruacije
 • Cirkulacija
 • Grčevi
 • Hemoroidi
 • Krvožilni sustav
 • Menopauzalne tegobe
 • Proširene vene
 • Spazmolitik
Status na tržištu:
 • dodatak prehrani
jako dobar prirodan lijek za proširene vene
U predkliničkim studijama dokazano je djelovanje na smanjenje edema, protuupalno djelovanje posredstvom leukotriena i prostaglandina, te zaštita endotela krvnih žila. Doza žutog kokotca obično iznosi do 6 g droge na dan kao infuz ili ekstrakt koji sadrži 3-30 mg kumarina na dan (ESCOP). Prema EMEA smjernicama, dnevna doza ne bi trebala prelaziti 5 mg kumarina.

Glavna vrijednost žutog koktca naglašena je još i u Komisiji E, a to je uporaba kod limfedema. U odnosu na divlji kesten i širokolisnu veprinu, kokotac je najkorisniji upravo kod te tegobe koja je česta kod venske insuficijencije i s njome usko povezana. Zna se kombinirati u fiksnim preparatima zajedno s drugim drogama koje se koriste kod venske insuficijencije.
Napiši recenziju

Svojstva, djelovanje, indikacije i način primjene opisani su u stručnoj literaturi i na internet stranicama posvećenim aromaterapiji, ljekovitom bilju i zdravom životu. Navedeni podaci informativnog su karaktera i ne sadrže medicinske informacije. Terra Organica d.o.o. nije odgovorna za njihovu točnost.

Eterična i biljna ulja, hidrolati i gline, osim onih kod kojih je to izričito naglašeno, u RH nisu registrirana kao hrana ili dodatak prehrani  (što ne znači da konkretan proizvod nije u EU registriran kao dodatak prehrani, hrana ili začinski ekstrakt za hranu - ove informacije smo  za većinu proizvoda naveli kao dodatne informacije u rubrici značajke, kao smjernice o kvaliteti proizvoda). Na tržištu se najčešće nalaze kao sirovine, što znači da o krajnjem korisniku i granicama njegova znanja ovisi za što će koristiti konkretan proizvod.

Sirovine (kozmetičke sirovine, gline, većina eteričnih i biljnih ulja i hidrolata) ne dolaze uz uputstvo za upotrebu (kao što uz ulje i brašno ne dolazi recept za baklavu). 

Za primjenu eteričnih i biljnih ulja, hidrolata, glina, dodataka prehrani i ostalih proizvoda u terapeutske svrhe potražite savjet liječnika / fitoaromaterapeuta.

Kod nekih dodataka prehrani razlikuju se upute za uzimanje na hrvatskoj i originalnoj deklaraciji. To je rezultat različitih pravilnika o dodacima prehrani u različitim zemljama. Molimo držite se one doze koju Vam je preporučila stručna osoba.

Recenzije korisnika u rubrici "ISKUSTVA" odražavaju iskustva kupaca sa određenim proizvodom, te Terra Organica nije odgovorna za opise djelovanja, svojstva proizvoda i savjete koje korisnici u svojim iskustvima navode.

Kupnja u dućanu
Proizvode je moguće kupiti i u našem dućanu u Zagrebu, Antuna Bauera 16, od pon-pet 09:00-20:00 te subotom od 09:00-14:00.
Naručivanje
Osim putem internet trgovine, narudžbe primamo i telefonski na broj 01/5576-044, radnim danom 09:00-16:30.
Načini plaćanja
Narudžbe predane putem internet trgovine mogu se platiti pouzećem, uplatom na račun ili karticama. Način plaćanja se bira kod završetka kupnje.
Dostava
Izbor između isporuke dostavnom službom ili preuzimanja u našem dućanu vrši se na kraju kupnje. Dostava je besplatna za narudžbe iznad 300,00 kn.