[TRAJNO NEDOSTUPNO] SENSOCREAM (prirodni emulgator), kozmetička sirovina 50 g

SE01-50
Pogodan za izradu emulzija različitih tekstura, od fluida do masnih krema, s nevjerojatnim osjećajem lakoće na koži zbog fine teksture i brze apsorpcije.
53,90 kn
(PDV uključen)
Nema na stanju

Terra Organica d.o.o. će dodati Vašu e-mail adresu na posebnu mailing listu za obavijest o raspoloživosti ovog proizvoda. Kada proizvod bude ponovno na stanju, dobit ćete automatsku e-mail obavijest o tome, nakog čega će Vaša e-mail adresa biti izbrisana s te mailing liste.

Podatak o Vašoj e-mail adresi je vidljiv administratorima naše internet trgovine u periodu od prijave na listu do automatske obavijesti o raspoloživosti. Ukoliko želite da se Vaši osobni podaci izbrišu (e-mail adresa), molimo pošaljite e-mail na shop@terra-organica.hr.

Više o našoj politici zaštite privatnosti možete pronaći OVDJE.

Dodaj u listu želja Dodaj u usporednu listu
  • Trošak dostave
  • Načini plaćanja
  • Dostupnost u dućanu

Sensocream je neionski O/W emulgator biljnog podrijetla. Kombinacija je biljnih supstancija, lipo amino kiselina i glicerida dobivenih iz suncokretovog ulja. Idealan je za dobivanje višeslojnih, lamelarnih emulzija vrlo niske površinske energije. Suncokretovo je ulje vrlo bogato vitaminom E i selenom, djeluje antioksidativno, regenerativno, umirujuće, osvježavajuće i hidratizirajuće na kožu.

Pogodan je za izradu emulzija različitih tekstura, od fluida do masnih krema, s nevjerojatnim osjećajem lakoće na koži zbog fine teksture i brze apsorpcije.

INCI: Potassium Lauroyl, Wheat Amino acids, Sunflower Seed Oil Glycerides, Capryloyl Glycine

ODLIKE

• visoka kompatibilnost s kožom

• proces hladne izrade emulzija

• Odličan nositelj za pigmente i filtere u preparatima dekorativne kozmetikeExcellent wetting agent

• ne sadrži alkohol i PEG (Polyethylene glycol)

• daje lako mazive emulzije, koje ostavljaju baršunast osjećaj na koži

• brzo upijajuće emulzije, bez osjećaja ljepljivosti i voštanog traga na koži

• kompatibilan s velikim rasponom biljnih i kozmetičkih ulja

• izrada emulzija s malim postotkom emulgatora

• stabilne emulzije 100 % biljnog podrijetla

• širok raspon viskoznosti

FIZIKALNO- KEMIJSKA SVOJSTVA

  • gel blijedo žute do žute boje, karakterističnog mirisa
  • Ph: 6,5-7,5
  • kiselinska vrijednost: 20-30 KOH / gmax 6.0 mg KOH/g
  • saponifikacijski broj:  40 - 60 mg KOH / g
  • jodni broj: 15-25 g I2/100g
  • suha tvar: 58 - 62%

STABILNOST

Proizvod je stabilan, ako se pohranjuju u normalnim uvjetima. Osjetljiv je na hladnoću.

KOMPATIBILNOST

Općenito kompatibilan s većinom tvari, ako se koristi u sladu s općim uputama. Nekompatibilan s xantanom.

PREPORUČENA DOZA

5 % Sensocream  i 15 % masne faze 4-6%  u kremama

SASTAV

Potassium Lauroyl Wheat Amino Acids >10 ≤ 20%

 Sunflower Seed Oil Glycerydes > 25 ≤ 35%

 Capryloyl Glycine > 15 ≤ 25%

 Aqua > 30 ≤ 50%

SKLADIŠTENJE

U dobro zatvorenim posudama, zaštićeno od svjetlosti.

KONZERVIRANJE

Proizvod ne sadrži konzervanse.

 

Povezano: Kako napraviti kremu od smilja?

Brand:
Fagron (ex Kemig)
Status na tržištu:
  • kozmetička sirovina

Nema podataka

Molimo kliknite na Prijava kako biste napisali osvrt.

Svojstva, djelovanje, indikacije i način primjene opisani su u stručnoj literaturi i na internet stranicama posvećenim aromaterapiji, ljekovitom bilju i zdravom životu. Navedeni podaci informativnog su karaktera i ne sadrže medicinske informacije. Terra Organica d.o.o. nije odgovorna za njihovu točnost.

Eterična i biljna ulja, hidrolati i gline, osim onih kod kojih je to izričito naglašeno, u RH nisu registrirana kao hrana ili dodatak prehrani  (što ne znači da konkretan proizvod nije u EU registriran kao dodatak prehrani, hrana ili začinski ekstrakt za hranu - ove informacije smo  za većinu proizvoda naveli kao dodatne informacije u rubrici značajke, kao smjernice o kvaliteti proizvoda). Na tržištu se najčešće nalaze kao sirovine, što znači da o krajnjem korisniku i granicama njegova znanja ovisi za što će koristiti konkretan proizvod. Sva eterična ulja potrebno je razrijediti prije nanošenja na kožu.

Sirovine (kozmetičke sirovine, gline, većina eteričnih i biljnih ulja i hidrolata) ne dolaze uz uputstvo za upotrebu (kao što uz ulje i brašno ne dolazi recept za baklavu). 

Dodaci prehrani nisu nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani. Važno je pridržavati se uravnotežene i raznovrsne prehrane i zdravog načina života. Ukoliko uzimate bilo kakve lijekove, trudni ste ili dojite, prije uzimanja dodataka prehrani molimo konzultirati se sa svojim liječnikom.

Kod nekih dodataka prehrani razlikuju se upute za uzimanje na hrvatskoj i originalnoj deklaraciji. To je rezultat različitih pravilnika o dodacima prehrani u različitim zemljama. Molimo držite se one doze koju Vam je preporučila stručna osoba.

Za primjenu eteričnih i biljnih ulja, hidrolata, glina, dodataka prehrani i ostalih proizvoda u terapeutske svrhe potražite savjet liječnika / fitoaromaterapeuta.

Recenzije korisnika u rubrici "ISKUSTVA" odražavaju iskustva kupaca sa određenim proizvodom, te Terra Organica nije odgovorna za opise djelovanja, svojstva proizvoda i savjete koje korisnici u svojim iskustvima navode.

Gdje kupiti?
Osim putem internet trgovine, proizvode je moguće kupiti u našem dućanu u Zagrebu, u Bauerovoj 16, od pon-pet 10:00-20:00 te subotom 09:00-14:00 (nemamo pauzu za dezinfekciju). Raspoloživost u dućanu je jednaka raspoloživosti na webu.
Načini plaćanja
Narudžbe predane putem internet trgovine mogu se platiti uplatom na račun, kartično ili pouzećem. Način plaćanja se bira kod završetka kupnje.
Dostava
Dostava je besplatna za narudžbe iznad 300,00 kn. Isporuka najčešće unutar 1-3 radna dana. Dostavljamo samo unutar Hrvatske.

Savršeni partneri: