Pigmenti za sapune, kozmetička sirovina

PS-B-35
Mineralni pigmenti za bojenje sapuna i kozmetičkih proizvoda koji se ispiru. Pigmenti se preporučaju raspršiti u malo ulja i dodati u rastopljenu masu kod sapunskih baza ili u trag kod hladnog procesa.
38,00 kn
(PDV uključen)
+
  • Trošak dostave
  • Načini plaćanja
  • Gdje kupiti?

Mineralni pigmenti za bojenje sapuna i kozmetičkih proizvoda koji se ispiru. Pigmenti se preporučaju raspršiti u malo ulja i dodati u rastopljenu masu kod sapunskih baza ili u trag kod hladnog procesa.

Bijeli pigment je u pakiranju 35 grama, a ostali pigmenti su po 20 grama. Bijeli pigment pretvara transparentnu glicerinsku bazu u bijelu te zapravo nema potrebe naručivati odvojeno bijelu sapunsku bazu.

Brand:
Tehno proces
Status na tržištu:
  • kozmetička sirovina
Isprobano u hladnoj saponifikaciji, ocjena odličan.
Kao prvi korak otopite pigmente u malo ulja (može i obično suncokretovo za prženje hrane). Gustoća otopine mora biti kao malo gušća smjsa za palačinke. Pazite da ne ostanu grudice neotopljene boje, smjesa mora biti glatka i homogena.

U ovom obliku uljne otopine boje se mogu miješati, poput tempera (npr žutom i plavom zaista dobijete zelenu), možete stvarati nove nijanse i tonove boja. Mice se miješaju na isti način sa ovim bojama. Kasnije, kada ih dodate u sapunsku smjesu, boja ostaje ona koju ste prvobitno smiksali. Zrenjem sapuna sve boje postanu za gotovo neprimjetnu nijansu svjetlije.

Napomena: Dodatak boje ne utječe na miris eteričnog ulja dodanog u sapunsku smjesu, te se ne mijenja boja sapunice ako ste sapun obojali ovom bojom (sapunica je bež boje). Ne ostavlja tragove boje na koži, kadi, sanitarijama.
Pakiranja su naizgled mala, ali su vrlo izdašna, jer i mala količina uljne otopine boje vrlo snažno oboja sapun.
Toplo preporučam.
Molimo kliknite na Prijava kako biste napisali osvrt.

Svojstva, djelovanje, indikacije i način primjene opisani su u stručnoj literaturi i na internet stranicama posvećenim aromaterapiji, ljekovitom bilju i zdravom životu. Navedeni podaci informativnog su karaktera i ne sadrže medicinske informacije. Terra Organica d.o.o. nije odgovorna za njihovu točnost.

Eterična i biljna ulja, hidrolati i gline, osim onih kod kojih je to izričito naglašeno, u RH nisu registrirana kao hrana ili dodatak prehrani  (što ne znači da konkretan proizvod nije u EU registriran kao dodatak prehrani, hrana ili začinski ekstrakt za hranu - ove informacije smo  za većinu proizvoda naveli kao dodatne informacije u rubrici značajke, kao smjernice o kvaliteti proizvoda). Na tržištu se najčešće nalaze kao sirovine, što znači da o krajnjem korisniku i granicama njegova znanja ovisi za što će koristiti konkretan proizvod.

Sirovine (kozmetičke sirovine, gline, većina eteričnih i biljnih ulja i hidrolata) ne dolaze uz uputstvo za upotrebu (kao što uz ulje i brašno ne dolazi recept za baklavu). 

Dodaci prehrani nisu nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani. Važno je pridržavati se uravnotežene i raznovrsne prehrane i zdravog načina života. Ukoliko uzimate bilo kakve lijekove, trudni ste ili dojite, prije uzimanja dodataka prehrani molimo konzultirati se sa svojim liječnikom.

Kod nekih dodataka prehrani razlikuju se upute za uzimanje na hrvatskoj i originalnoj deklaraciji. To je rezultat različitih pravilnika o dodacima prehrani u različitim zemljama. Molimo držite se one doze koju Vam je preporučila stručna osoba.

Za primjenu eteričnih i biljnih ulja, hidrolata, glina, dodataka prehrani i ostalih proizvoda u terapeutske svrhe potražite savjet liječnika / fitoaromaterapeuta.

Recenzije korisnika u rubrici "ISKUSTVA" odražavaju iskustva kupaca sa određenim proizvodom, te Terra Organica nije odgovorna za opise djelovanja, svojstva proizvoda i savjete koje korisnici u svojim iskustvima navode.

Gdje kupiti?
Osim putem naše internet trgovine, proizvode je moguće kupiti i u našem dućanu u Zagrebu, Antuna Bauera 16, od pon-pet 09:00-20:00 te subotom od 09:00-14:00.
Naručivanje
Osim putem internet trgovine, narudžbu možete predati i na broj 01/5576-044 (u slučaju krajnje nužde ;)), radnim danom 09:00-16:00. Broj služi isključivo za predaju narudžbi.
Načini plaćanja
Narudžbe predane putem internet trgovine mogu se platiti pouzećem, uplatom na račun ili karticama. Način plaćanja se bira kod završetka kupnje.
Dostava
Izbor između isporuke dostavnom službom ili preuzimanja u našem dućanu vrši se na kraju kupnje. Dostava je besplatna za narudžbe iznad 300,00 kn. Dostava se vrši samo unutar Hrvatske.