oleotherapy ulje bršljana, bršljanovo ulje kemig

Bršljan (Hedera helix) u suncokretu, biljno ulje 100 mL - oleoTHERAPY


 

39,00 kn

(PDV uključen)
HO03-101
+

Ulje bršljana (macerat) oleoTHERAPY

Botanički naziv:  Hedera helix
Način dobivanja: maceriranje listova bršljana u suncokretovom ulju

Indikacije: celulit, umorne i otečene noge, problemi s cirkulacijom, proširene vene, gljivična oboljenja kože  

Macerat vrlo neutralna mirisa koji se stoljećima koristi kod venskih tegoba, gljivičnih infekcija kože, a u modernim vremenima i protiv celulita. Koristi se i kod problema s cirkulacijom, slično kao i ulje tamanua i macerat vinove loze, te kod zastoja limfe s limfotoničnim eteričnim uljima.  

Modernu upotrebu kod celulita potaknula su istraživanja djelovanja aktivnih spojeva na vene i enzime koji grade međustanični matriks, odnosno održavaju zdravu funkciju tkiva. Hederasaponini djeluju jednako snažno venetonično kao i daleko poznatiji escin iz divljeg kestena, a hederagenin inhibira enzime elastazu i hijaluronidazu. Inhibicija tih enzima omogućuje da se stvara više međustaničnih molekula elastina i hijaluronske kiseline, što omogućuje bolju izgradnju potkožnog tkiva. To je od neprocjenjiva značenja kod celulita. Postoje brojne reklame za tisuće različitih proizvoda protiv celulita, no ako je to igdje znanstveno dokazano, upravo je to dokazano u slučaju ekstrakta bršljana. 

dr. sc. Stribor Marković, mr. pharm., fitoaromaterapeut

 Uljni macerat bršljana u suncokretovom ulju. 

  • Neutralnog je mirisa, tradicionalno se koristi za tretiranje gljivičnih infekcija kože i venskih tegoba, te protiv celulita. 
  • Prodire u kožu i zahvaljujući svojim aktivnim sastojcima saponinima, razgrađuje celulit mnogo bolje od kofeina poznatog po anticelulitnom učinku. 
  • Također, ono obnavlja i regenerira kožu, osvježava i tonizira, a koristi se i kod opekotina kože nastalih pretjeranim izlaganjem suncu. 
  • Suncokretovo ulje je prirodni izvor linolne masne kiseline, a vitamin E antioksidans

SAZNAJ VIŠE: RECEPTURA ZA ULJNU MJEŠAVINU PROTIV CELULITA

  • Celulit
  • Cirkulacija
  • Flebitis (upala vena)
  • Gljivične bolesti kože
  • kozmetički proizvod

Nije baš da je neutralnog mirisa, za se ponekad dogoditi i da smrducka (kažu da tada ima više aktivnih tvari), no svejedno mu dajem čistu peticu jer me rješava svih problema s nogama, od celulita do otečenosti.

Svojstva, djelovanje, indikacije i način primjene opisani su u stručnoj literaturi i na internet stranicama posvećenim aromaterapiji, ljekovitom bilju i zdravom životu. Navedeni podaci informativnog su karaktera i ne sadrže medicinske informacije. Terra Organica d.o.o. nije odgovorna za njihovu točnost.

Eterična i biljna ulja, hidrolati i gline, osim onih kod kojih je to izričito naglašeno, u RH nisu registrirana kao hrana ili dodatak prehrani  (što ne znači da konkretan proizvod nije u EU registriran kao dodatak prehrani, hrana ili začinski ekstrakt za hranu - ove informacije smo  za većinu proizvoda naveli kao dodatne informacije u rubrici značajke, kao smjernice o kvaliteti proizvoda). Na tržištu se najčešće nalaze kao sirovine, što znači da o krajnjem korisniku i granicama njegova znanja ovisi za što će koristiti konkretan proizvod.

Sirovine (kozmetičke sirovine, većina eteričnih i biljnih ulja i hidrolata) ne dolaze uz uputstvo za upotrebu (kao što uz ulje i brašno ne dolazi recept za baklavu). Slikovito: ukoliko ne znate napraviti kremu, molimo da ne kupujete sastojke za izradu krema. Ukoliko ne znate na koji način i u kojim oblicima je sigurno oralno koristiti eterična ulja, nemojte kupovati eterična ulja s namjenom pijenja istih.

Za primjenu eteričnih i biljnih ulja, hidrolata, glina, dodataka prehrani i ostalih proizvoda u terapeutske svrhe potražite savjet liječnika / fitoaromaterapeuta.

Recenzije korisnika u rubrici "ISKUSTVA" odražavaju iskustva kupaca sa određenim proizvodom, te Terra Organica nije odgovorna za opise djelovanja, svojstva proizvoda i savjete koje korisnici u svojim iskustvima navode.

 

Da li je ovaj artikal dostupan u našoj trgovini možete provjeriti na broj 01 5576 044.

Trgovina se nalazi na adresi:

Antuna Bauera 16, Zagreb

Radno vrijeme:

pon-pet 09:00-20:00

sub 09:00-14:00

Isporuka naručenih artikala moguća je na dva načina:

 

1. isporuka dostavnom službom  (City Ex, Overses Express) - samo unutar RH

2. osobno preuzimanje u našoj trgovini

Način isporuke se bira u obrascu za završetak narudžbe.

 

Isporuka dostavnom službom je besplatna za narudžbe vrijednosti iznad 300,00 kn.

Troškovi dostave za narudžbe ispod 300,00 kn iznose 25,00 kn.

Kupac može izabrati dostavu sa uključenom opcijom slanja sms poruke na dan dostave, što povećava cijenu dostave za 2,00 kn (neovisno o tome da li se dostava naplaćuje ili ne).

Naručene proizvode je moguće platiti:

1. unaprijed na naš transakcijski račun (opća uplatnica, virman, internet bankarstvo) - podaci za uplatu dolaze na e-mail nakon obrade narudžbe

2. gotovinom kod preuzimanja

3. karticama online (Visa, MasterCard, Maestro) putem CorvusPay sustava za sigurnu naplatu karticama

4. u trgovini u Bauerovoj 16, Zagreb, osim gotovinom, plaćanje je moguće i karticama (Visa, MasterCard, Maestro, American Express, Diners).

 

Željeni način plaćanja se bira u obrascu za završetak narudžbe.

 

Savršeni partneri:

 

Slični proizvodi

HO03

Pomoć kod venskih tegoba, gljivičnih infekcija kože i celulita.

+