eterično ulje tršlje pranarom

Tršlja (Pistacia lentiscus) eterično ulje 5 mL - Pranarôm


Koristi se kod proširenih vena, bolnih i umornih nogu, zastoja limfe (otečene noge) i hemoroida, a sporadično se koristi i kod prostatisa
 

286,90 kn

(PDV uključen)
TE04-5
+

Tršlja (Pistacia lentiscus L. Anarcadiaceae) je mediteranska biljka koja raste na širokom području od Izraela, preko Turske i Grčke do Španjolske. Raste kod nas u cijeloj Dalmaciji uključivši i otoke, gdje se uglavnom tretira kao korov.

Zarezivanjem biljke dobiva se oleorezina (smola) koja također, poput grančica i listova, može služiti za destilaciju esencijalnog ulja. Oleorezina je bila lijek protiv proljeva, žvakala se za osvježenje daha (mastika). Smola mastike se žvaće, jer se pod djelovanjem sline i topline topi u masu koja sliči na žvakaću, te doista snažno osvježava dah i sprečava nastajanje zadaha iz ustiju. Možemo reći da je mastika bila najstarija žvakaća guma. Djelovanje tršlje kod neugodnog daha se temelji na specifičnom djelovanju protiv bakterija koje puno metaboliziraju sumporne spojeve, upravo one koji najčešće i izazivaju loš zadah. Koristi se kao dodatak u proizvodnji nekih likera i parfema.

Vodenom destilacijom listova dobiva se esencijalno ulje koje sadrži dominantno monoterpene (pinene, felandrene, mircene), monoterpenole kao 4-terpineol i kadinole. Eterično ulje se destilira obično u jesen ali nastaje u niskom prinosu, stoga je obično visoke cijene.

Ovo ulje je jedno od najboljih venotonika. Nezamjenjivo je u liječenju svih oblika problema s venama, djelujući kao izvrstan venotonik. Smanjuje oteknuća prostate. Koristi se kod proširenih vena, bolnih i umornih nogu, zastoja limfe (otečene noge) i hemoroida, a sporadično se koristi i kod prostatisa, jer smanjuje tegobe nastale upalnim uvećanjem prostate.

Ulje je sigurno za upotrebu.

Opis: Stribor MarkovićBotanički naziv: Pistacia lentiscus

Način dobivanja: destilacija vodenom parom listova/grančica

Porijeklo: Francuska

Gl. kem. sastavnice: alfa-pinen, mircen, sabinen, kadinen, terpinen-1-ol-4, alfa-kadinol

Djelovanje: najbolji izbor kod poblema s venama - izvrstan venotonik, smanjuje oteknuća prostate.

Indikacije: flebitis, tromboflebitis, proširene vene, hemeroidi, prostatitis, sinusitis.

 

Više informacija u članku:TRŠLJA

Povezano: Proširene vene, popucale kapilare, hemoroidi

  • Cirkulacija
  • Flebitis (upala vena)
  • Hemoroidi
  • Proširene vene
  • Prostatitis
  • Sinusitis

Nema podataka

Svojstva, djelovanje, indikacije i način primjene opisani su u stručnoj literaturi i na internet stranicama posvećenim aromaterapiji, ljekovitom bilju i zdravom životu. Navedeni podaci informativnog su karaktera i ne sadrže medicinske informacije. Terra Organica d.o.o. nije odgovorna za njihovu točnost.

Eterična i biljna ulja, hidrolati i gline, osim onih kod kojih je to izričito naglašeno, u RH nisu registrirana kao hrana ili dodatak prehrani  (što ne znači da konkretan proizvod nije u EU registriran kao dodatak prehrani, hrana ili začinski ekstrakt za hranu - ove informacije smo  za većinu proizvoda naveli kao dodatne informacije u rubrici značajke, kao smjernice o kvaliteti proizvoda). Na tržištu se najčešće nalaze kao sirovine, što znači da o krajnjem korisniku i granicama njegova znanja ovisi za što će koristiti konkretan proizvod.

Sirovine (kozmetičke sirovine, većina eteričnih i biljnih ulja i hidrolata) ne dolaze uz uputstvo za upotrebu (kao što uz ulje i brašno ne dolazi recept za baklavu). Slikovito: ukoliko ne znate napraviti kremu, molimo da ne kupujete sastojke za izradu krema. Ukoliko ne znate na koji način i u kojim oblicima je sigurno oralno koristiti eterična ulja, nemojte kupovati eterična ulja s namjenom pijenja istih.

Za primjenu eteričnih i biljnih ulja, hidrolata, glina, dodataka prehrani i ostalih proizvoda u terapeutske svrhe potražite savjet liječnika / fitoaromaterapeuta.

Recenzije korisnika u rubrici "ISKUSTVA" odražavaju iskustva kupaca sa određenim proizvodom, te Terra Organica nije odgovorna za opise djelovanja, svojstva proizvoda i savjete koje korisnici u svojim iskustvima navode.

 

Da li je ovaj artikal dostupan u našoj trgovini možete provjeriti na broj 01 5576 044.

Trgovina se nalazi na adresi:

Antuna Bauera 16, Zagreb

Radno vrijeme:

pon-pet 09:00-20:00

sub 09:00-14:00

Isporuka naručenih artikala moguća je na dva načina:

 

1. isporuka dostavnom službom  (City Ex, Overses Express) - samo unutar RH

2. osobno preuzimanje u našoj trgovini

Način isporuke se bira u obrascu za završetak narudžbe.

 

Isporuka dostavnom službom je besplatna za narudžbe vrijednosti iznad 300,00 kn.

Troškovi dostave za narudžbe ispod 300,00 kn iznose 25,00 kn.

Kupac može izabrati dostavu sa uključenom opcijom slanja sms poruke na dan dostave, što povećava cijenu dostave za 2,00 kn (neovisno o tome da li se dostava naplaćuje ili ne).

Naručene proizvode je moguće platiti:

1. unaprijed na naš transakcijski račun (opća uplatnica, virman, internet bankarstvo) - podaci za uplatu dolaze na e-mail nakon obrade narudžbe

2. gotovinom kod preuzimanja

3. karticama online (Visa, MasterCard, Maestro) putem CorvusPay sustava za sigurnu naplatu karticama

4. u trgovini u Bauerovoj 16, Zagreb, osim gotovinom, plaćanje je moguće i karticama (Visa, MasterCard, Maestro, American Express, Diners).

 

Željeni način plaćanja se bira u obrascu za završetak narudžbe.

 

Savršeni partneri: