lauroat

Lauroat - biljni surfaktant 100 g (kozmetička sirovina) Kemig

Za izradu šampona i gelova za tuširanje. Eko certifikati: COSMOS, ECOCERT, BDIH, NATRUE.
 
33,90 kn
(PDV uključen)
LA01-100
+
Dodaj u listu želja
  • Dostava
  • Plaćanje
  • Gdje kupiti?

Lauroat je biljni surfaktant (pjenilo) dobiven iz aminokiselina zobi. Koristi se u izradi šampona za kosu, gelova za tuširanje ... u pripravcima gdje je potrebno izazvati pjenjenje. Vrlo je blagog djelovanja pa se koristi i za osjetljivu kožu i kosu. Može se kombinirati i sa drugim biljnim surfaktantima poput saponina juke.

Preporučena doza je 5 do 20 %.

Proizvodi: Sinerga
Pakira i stavlja na tržište: Kemig d.o.o.
EKO CERTIFIKATI: COSMOS, ECOCERT, BDIH, NATRUE
Brand:
Kemig
Status na tržištu:
  • kozmetička sirovina
RECEPTURA ZA GEL ZA TUŠIRANJE I ŠAMPON ZA KOSU

- receptura za izradu 200 ml šampona/gela-


Prije svega potrebno je napraviti gel. 1,5 -2 % ksantana, tragakanta ili guara rastrljati sa 30 g glicerola dok ne nastane suspenzija. Zatim dodati 110 g hidrolata ruže, nerolija, geranija, već prema želji (ukoliko se koristi arapska guma potrebna je veća količina hidrolata). Dobro izmiješati. Nakon toga dodati 60 g lauroata, ponovo izmiješati i dodati eterična ulja. pH se može korigirati ( spustiti ) sa cca.1/3 žličice limunske kiseline ( ph 5-6 ).

Osim lauroata može se koristiti smjesa 40 g lauroata i 20 g saponina juke. Takva emulzija je vrlo blaga i ne nadražuje oči.

Primjeri formulacija (MildWashingFORMULATIONS-lauroat.pdf, 6,190 Kb) [Preuzmi dokument]

Nema podataka

Napiši recenziju

Svojstva, djelovanje, indikacije i način primjene opisani su u stručnoj literaturi i na internet stranicama posvećenim aromaterapiji, ljekovitom bilju i zdravom životu. Navedeni podaci informativnog su karaktera i ne sadrže medicinske informacije. Terra Organica d.o.o. nije odgovorna za njihovu točnost.

Eterična i biljna ulja, hidrolati i gline, osim onih kod kojih je to izričito naglašeno u rubrici "Značajke", u RH nisu registrirana kao hrana ili dodatak prehrani  (što ne znači da konkretan proizvod nije u EU registriran kao dodatak prehrani, hrana ili začinski ekstrakt za hranu - ove informacije smo  za većinu proizvoda naveli kao dodatne informacije u rubrici značajke, kao smjernice o kvaliteti proizvoda). Na tržištu se najčešće nalaze kao sirovine, što znači da o krajnjem korisniku i granicama njegova znanja ovisi za što će i kako koristiti konkretan proizvod.

Sirovine (kozmetičke sirovine, gline, većina eteričnih i biljnih ulja i hidrolata) ne dolaze uz uputstvo za upotrebu (kao što uz ulje i brašno ne dolazi recept za baklavu). 

Za primjenu eteričnih i biljnih ulja, hidrolata, glina, dodataka prehrani i ostalih proizvoda u terapeutske svrhe potražite savjet liječnika / fitoaromaterapeuta.

Ukoliko uzimate lijekove, prije korištenja bilo kakvih dodataka prehrani molimo obratite se svom liječniku.

Recenzije korisnika u rubrici "ISKUSTVA" odražavaju iskustva kupaca sa određenim proizvodom, te Terra Organica nije odgovorna za opise djelovanja, svojstva proizvoda i savjete koje korisnici u svojim iskustvima navode.

Savršeni partneri:

Slični proizvodi

LA01-200
59,90 kn (PDV uključen)
Za izradu šampona i gelova za tuširanje. Eko certifikati: COSMOS, ECOCERT, BDIH, NATRUE.
Na stanju
+
Dodaj u listu želja

LA01-500
134,90 kn (PDV uključen)
Za izradu šampona i gelova za tuširanje. Eko certifikati: COSMOS, ECOCERT, BDIH, NATRUE.
Na stanju
+
Dodaj u listu želja

LA01-1000
239,90 kn (PDV uključen)
Za izradu šampona i gelova za tuširanje. Eko certifikati: COSMOS, ECOCERT, BDIH, NATRUE.
Na stanju
+
Dodaj u listu želja