Jasmin arapski /Sambac/ (Jasminum sambac), apsolut 1 mL - Oshadhi
BOTANIČKI NAZIV Jasminum sp.
SASTAV esteri (benzil acetat, linalil acetat ...), dušikovi spojevi (indol, jasmon)
Djelovanje: smirujuće, afrodizijak.
Indikacije: koristi se uglavnom kao parfemsko ulje.
NAČIN PRIMJENE dermalno, u kozmetičkim pripravcima, u vrlo niskim koncentracijama, difuzeri
Jasmin sambak (Jasminum sambac, Oleaceae) je dublji, intenzivniji i zanosniji od indijskog jasmina, obično i popularniji, premda su mirisi stvar osobnog ukusa.
Upotreba jasmina je relativno ograničena. Koristi se uglavnom u parfemima. Njegov miris djeluje na psihu čovjeka (smirujuće i afrodizijački). Lijepo se kombinira s citrusima, drvenastim uljima poput plavog čempresa i sandala. Pravi dar za rajsku masažu ili kupku.
Oprez: Nikako se ne smije uzimati oralno, a na koži se smije primjenjivati u malim količinama (manje od 0,5%).
Djelovanje/primjena
Afrodizijak
Anksioznost
Nervoza
senzualna
Nema poruka


